Suspiciune coronavirus la Sibiu. Un bărbat venit din Veneția, internat la Boli infecțioase. „Se fac analize”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

Un bărbat cu cetățenie italiană care a venit la Sibiu, cu avionul, din Veneția, a fost internat cu suspiciune de coronavirus la Spitalul Județean. 

„Un cetățean italian, de aproximativ 30 de ani, cu stare febrilă, care a ajuns la Aeroportul Internațional Sibiu pe ruta Veneția-Viena-Sibiu a fost preluat și transportat de catre ISU Sibiu la Secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru efectuarea de investigații suplimentare”, a confirmat, pentru DC Medical, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

Italianul a ajuns luni, cu avionul, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, unde a declarat că are febră și a completat un formular pus la dispoziția tuturor călătorilor de către DSP. În formular, italianul a spus că a venit la Sibiu, de la Viena, iar anterior a fost la Veneția (Italia).

Bărbatul locuia în Italia, dar la 60 de kilometri de zona afectată, este însă asimptomatic și nu a știut că are febră dar pe aeroport, la control, s-a constatat că ar avea. Imediat, a fost preluat și dus la Spitalul Județean. 

„Pacientul a fost preluat respectând absolut toate regulile pentru astfel de situații, din avion, și adus de ISU la Spitalul Județean, unde este izolat la Secția de Boli infecțioase. Starea sa este febrilă dar bună, temperatura este sub 38 de grade. Nu trebuie să panicăm populația. I-au fost prelevate probe și au fost trimise la analize. Vă vom spune exact când vom avea rezultatele”, a explicat, pentru DC Medical, directorul medica al Spitalului Județean de Urgență, conf dr Florin Grosu.  

Probele au fost transmise la Timișoara, iar rezultatele le vom avea în această noapte sau mâine dimineață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel