SUUMC: Secția Cardiologie I își va relua activitatea, după ce primit avizul epidemiologic

Angela Sabău / 14 apr 2020 / 15:17
Ambulatoriu Spitalul Militar Central
Ambulatoriu Spitalul Militar Central

Activitatea medicală va fi reluată la Secția Cardologie I a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila”, după ce a primit avizul epidemiologic. 

Activitatea medicală va fi reuată de mâine în Secția Cardiologie I a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC), după ce a fost emis evizul epidemiologic, se arată într-un comunicat de presă al unității medicale. „Urmare a obținerii avizului epidemiologic, maine, 15 aprilie 2020, se redeschide Secția Cardiologie I, secție care a parcurs, în ultimele două săptămâni protocolul intern de curățenie, dezinfectare și nebulizare a spațiilor medicale, în vederea prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

Menționăm că, pentru siguranța personalului medical și a pacienților care se adresează Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Militar Central, pacienți care au asociat, de cele mai multe ori, diagnosticului principal o serie de alte comorbidități, fapt ce crește riscul contactării noului coronavirus, protocolul de curațenie terminală a fost efectuat de două ori, în intervalul celor două săptămâni care au trecut de la decizia închiderii secției”, se arată n document.

Tot personalul Secției (corpul medical, de îngrijire și administrativ) a primit aviz epidemiologic pentru intrarea în activitate după ce rezultatele a două serii de teste RT PCR au fost negative.

„Dat fiind incidența crescută a bolilor cardiovasculare în rîndul populației și nevoia acută de asistență medicală de înaltă specialitate în asigurarea tratamentului de urgență în această patologie, deschiderea Secției Cardiologie I reprezintă pentru beneficiarii activității noastre o șansă reală la sănătate, și, de ce nu, la viață.

Pentru mulți colegi, perioada petrecută departe de pacienți nu a fost una ușoară, satisfacția muncii noastre fiind cea mai importantă motivație de a merge mai departe, împreună și a depăși criza coronavirus”, se mai arată în document.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy