Italia suspendă zborurile spre și dinspre Marea Britanie: motivul, mutațiile noului coronavirus

Adisa Codruț / 20 dec 2020 / 22:02
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Italia a decis suspendarea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, din cauza mutațiilor noului coronavirus care îl face mult mai contagios.

Guvernul italian a decis suspendarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și irlandei de Nord, din cauza mutației suferite de noul coronavirus, care îl face mult mai contagios și a determinat intrarea în lockdown a Londrei și o parte din Anglia. „Ca guvern, avem datoria să protejăm cetăţenii italieni şi, din acest motiv, am notificat guvernul britanic că urmează să semnăm împreună cu Ministerul Sănătăţii o dispoziţie pentru suspendarea zborurilor cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia şi compatrioţii noştri'', a anunţat pe Facebook ministrul de externe italian, Luigi di Maio.

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că noua tulpină este „scăpată de sub control” și a avertizat că nivelul maxim de restricţii antiepidemice instituit la Londra şi într-o parte a Angliei în urma descoperirii acestei tulpini, care accelerează cu până la 70% transmiterea coronavirusului, ar putea dura până când se va desfăşura campania de vaccinare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy