Tânăr în șoc anafilactic, dus la spital cu elicopterul SMURD din Munții Gutâi

DCMedical Team |
Data publicării:
Elicopter SMURD
Elicopter SMURD

Un tânăr aflat în șoc anafilactic în urma înțepăturilor de insecte a fost recuperat cu elicopterul SMURD, marți seara, de la baza versantului Creasta Cocoșului (1.300 metri altitudine) din Munții Gutâi, Maramureș.

Un tânăr aflat într-o drumeție pe munte, a intrat în șoc anafilactic după ce a fost mușcat probabil de albine, spun salvamontiștii.

„Un tănâr în vârstă de 29 de ani, care se afla în drumeție spre Rezervația geologică Creasta Cocoșului, a transmis că a fost înțepat de mai multe insecte, probabil albine. Starea de sănătate este destul de gravă, fața este umflată, voma aproape continuu. (...) A beneficiat de primul ajutor acordat de echipa SMURD și Salvamont. Imediat după stabilizare, a fost preluat de elicopterul SMURD, venit de la Târgu Mureș și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare", a declarat pentru AGERPRES directorul Salvamont Maramureș, Dan Benga.

Conform aceleiași surse, acțiunea de salvare a fost sprijinită de trei echipe Salvamont, dintre care una medicală și un echipaj SMURD, însă terenul accidentat din Munții Gutâi a făcut imposibilă deplasarea cu mașina de teren a salvamontiștilor, aceștia fiind obligați să străbată pe jos mai bine de doi kilometri până la locul în care se afla victima.

Într-un scurt clip video postat pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureș se pot vedea doi voluntari care aleargă pe un drum pietruit din zona orașului Cavnic, locul de plecare a două dintre echipele Salvamont spre locul unde se afla tânărul aflat în șoc anafilactic.

Reînființat în acest an, ca serviciu de utilitate publică, Salvamont Maramureș are dotări sumare și abia poate face față unor intervenții complexe pe munte.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, Radu Nicolae Vasile, Salvamont n-a solicitat sprijinul jandarmilor montani din orașul Cavnic în intervenția de salvare a tânărului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel