Tânăra însărcinată în luna a noua, decedată în casă, fusese internată în ziua precedentă

Adisa Codruț / 16 ian 2020 / 17:02
Gravidă
Gravidă

Tânăra de 28 de ani din localitatea Ariceştii Rahtivani, însărcinată în luna a noua şi care miercuri a fost găsită decedată, fusese internată cu o zi înainte pentru investigaţii medicale la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti.

Însărcinată în luna a noua. "Pacienta s-a prezentat la un control de rutină pentru această perioadă a sarcinii (monitorizare), efectuându-se ecografie şi test nonstress, evaluându-se starea mamei şi a fătului, pronosticul de naştere, fără să se impună spitalizarea continuă. Precizăm că aceste investigaţii au fost efectuate în regim de spitalizare de zi. Pe toată perioada şederii în spital pacienta a prezentat o stare generală bună, a colaborat cu personalul medical, fără să acuze nicio altă simptomatologie. Din ceea ce ni s-a adus la cunoştinţă, pacienta a fost monitorizată pe perioada sarcinii, nedeclarând nicio patologie sau afecţiune preexistentă sarcinii", se arată într-un comunicat de presă semnat de managerul spitalului, Gheorghe Alexandru, şi directorul medical dr. Călin Boeru.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Prahova au declarat, pentru Agerpres, că tânăra, gravidă în luna a noua, a fost găsită la locuinţa sa în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical timp de o oră nu au dat rezultate.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, a fost deschis un dosar penal în acest caz, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy