Tătaru îndeamnă la respectarea măsurilor în școli: „nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii și cu profesorii”

Angela Sabău |
Data publicării:

Tătaru a îndemnat la respectarea măsurilor în școli, privind purtarea măștii, distanțarea și folosirea dezinfectanților. El a declarat că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a îndemnat luni seară la respectarea regulilor în școli, privind purtarea măştii, distanţarea şi folosirea dezinfectantului şi a accentuat că renunţarea la acestea ar implica experimente pe care Guvernul României nu îşi permite să le facă.

Nelu Tătaru, care a fost întrebat dacă ar avea curajul să lase şcolilor deciziile privind purtarea măştii sau cântatul la orele de muzică, precum în landul Baden-Württemberg din Germania, a afirmat că, până acum, la noi în ţară, respectarea regulilor a dus la "rezultate bune şi ne ajută să trecem peste acest moment pandemic".

"Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea (...). Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii", a spus Tătaru la Digi 24, citat de agerpres.ro. 

„Mă repet. Nu facem experimente. Ne-am asumat ca minister, ca guvern, ca administraţie să trecem de această pandemie şi să trecem cu cât mai puţine îmbolnăviri şi cu cât mai puţine victime. Nu ştiu dacă cineva îşi poate permite - Guvernul României nu - să facă experimente în acest moment. În acest moment avem nişte reguli impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, nişte ordine comune Ministerul Educaţiei - Ministerul Sănătăţii pe care toţi într-un parteneriat suntem obligaţi să le respectăm", a spus ministrul.

Tătaru consideră că şcolile amintite "au un anumit standard" şi pledează pentru purtarea măştii şi în exterior "când avem grupuri şi avem aglomerări umane".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel