Temperatura de la care se consideră că ai febră. Adrian Marinescu: Asta nu e febră. S-ar putea să fie cald în cameră!

Foto: Freepik @user18526052
Foto: Freepik @user18526052

Care este valoarea de la care se consideră că ai febră. Medicul Adrian Marinescu a explicat ce înseamnă febră, de fapt.

Temperatura corpului este un indicator crucial al sănătății noastre și poate oferi informații semnificative despre starea noastră generală. Una dintre cele mai comune modalități de a evalua starea febrilă este măsurarea temperaturii corporale.

De cele mai multe ori, ne speriem atunci când vedem că temperatura noastră depășește 37. Intrăm în panică și luăm direct medicamente.

Ei bine, informațiile pe care le știm noi, venite de la părinții sau bunicii noștri, sunt ușor greșite, iar specialiștii în sănătate și studiile confirmă faptul că o temperatură de 37 sau ușor peste nu reprezintă febră și nu trebuie să ne îngrijoreze.

Dar haideți să vă spun ce înseamnă febră, de fapt.

Foto: Freepik @fabrikasimf

Febra este adesea privită ca un mecanism de apărare al organismului împotriva infecțiilor. Studiile au arătat că temperaturile crescute pot stimula activitatea celulelor sistemului imun și pot inhiba creșterea și multiplicarea agenților patogeni.

Studiile medicale au stabilit că temperatura corpului normală variază între 36,1 și 37,2 grade Celsius. Aceste valori sunt considerate sănătoasă pentru majoritatea persoanelor și pot fluctua ușor în funcție de momentul zilei, activitatea fizică și nivelul de hidratare.

Este important să ținem cont de aceste variabilități atunci când interpretăm măsurătorile temperaturii corporale.

Temperatura considerată febrilă este, în general, de 37,5 grade Celsius sau mai mare. Această creștere a temperaturii poate indica o reacție a organismului la infecții, inflamații sau alte tulburări medicale.

Este important de subliniat că un singur măsurător de temperatură nu este întotdeauna suficient pentru a diagnostica febra și este necesar să luăm în considerare și alte simptome și semne clinice.

"Să înțelegem ce e febra!

Foto: Freepik @expressiovisual

Dacă am peste 38,5 numim febră. Dacă am 37,1 nu e nici sub-febră, ci s-ar putea să fie cald în cameră!", a spus dr. Adrian Marinescu, medic specialist boli infecțioase, la Antena 3 CNN.

Reține totuși că este recomandat să consultați un medic sau chiar medicul de familie pentru interpretarea corectă a măsurătorilor de temperatură și pentru stabilirea unui plan de tratament adecvat în cazul în care febra este asociată cu alte simptome sau persistă pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel