Terapia care păcălește celulele canceroase: mănâncă ”colesterol” și mor

Florina Pop |
Data publicării:
Cancerul
Cancerul

Cercetătorii americani au creat o terapie prin care păcălesc celulele canceroase să mănânce ceea ce cred ele că este mâncarea lor preferată, colesterolul.

Specialiști de la Școala de Medicină din cadrul Universității Nortwestern, SUA, au creat o nouă terapie care păcălește celulele canceroase să înghită ceea ce cred ele că este mâncarea lor preferată, ”colesterolul”, și care declanșează distrugerea lor. Ceea ce cred celulele canceroase - se explică într-un comunicat al universității amintite - că e o particulă încărcată de colesterol este, de fapt, o nanoparticulă sintetică care se leagă de celulele canceroase și le înfometează până la moarte.

Cercetarea a analizat celulele limfomului, dar noul medicament experimental s-ar putea dovedi eficient în alte tipuri de cancer - renal și ovarian. Această nouă terapie poate funcționa, deoarece oamenii de știință au demonstrat că metabolismul colesterolului este destul de diferit în celulele canceroase față de celulele normale - fapt ce permite medicamentului experimental să atace și să omoare selectiv celulele canceroase vulnerabile, lăsând celulele normale nevătămate. 

”Terapia noastră vizează celulele canceroase care sunt dependente de absorbția colesterolului și perturbă echilibrul global al colesterolului din celulă. (...) Am descoperit că celula încearcă să compenseze oprind căile necesare pentru a rămâne în viață. Sperăm că acest mecanism nou ar putea fi un model pentru a viza alte tipuri de cancer”, susține unul dintre autorii cercetării, C. Shad Thaxton, profesor asociat de urologie la Northwestern, într-un comunicat al universității amintite.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel