Țigările electronice, interzise temporar de la comercializare

Angela Sabău |
Data publicării:
Țigările electronice sunt interzise de la comercializare într-un stat american
Țigările electronice sunt interzise de la comercializare într-un stat american

Țigările electronice nu se mai comercializează timp de patru luni în statul american Massachusetts, după mai multe decese și îmbolnăviri din această cauză.

Țigările electronice vor fi interzise de la comercializare în statul Massachusetts pentru patru luni, după ce guvernatorul a declarat urgență pentru sănătatea publică și a dat un ordin în acest sens.

Ordinul guvernatorului republican Charlie Baker pare să fie primul de acest fel din SUA, deși cel puțin două state, Michigan și New York, au interzis aromele utilizate la vaping.

Interdicția temporară din Massachusetts se aplică tuturor produselor și dispozitivelor de vaping. Decizia mai trebuie să fie aprobat de un consiliu pentru sănătate, care este aproape sigur în acest sens.

Anunțul său a venit pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la efectele asupra sănătății a țigărilor electronice, care au dus inclusiv la decese, potrivit medicalxpress.com.

Îmbolnăviri și decese cauzate de vaping 

Administrația a arătat că nu mai puțin de 61 de cazuri de potențiale cazuri de boală pulmonară legate de utilizarea țigărilor electronice și vaping în Massachusetts au fost raportate către stat.

Trei cazuri confirmate și două cazuri probabile din Massachusetts de boală pulmonară asociată vapingului au fost deja raportate la centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

"Utilizarea de țigărilor electronice și produse de vaping cu marijuana este în explozie și vedem rapoarte despre boli pulmonare grave, în special la tineri", a spus Baker la o conferință de presă la Massachusetts Statehouse.

În această lună, funcționarii statului din domeniul sănătății au început colectarea de date despre potențialele cazuri de boală pulmonară legate de utilizarea țigărilor electronice și vaping.

Baker a spus că, în timpul interzicerii temporare, administrația va colabora cu experți medicali, oficiali de stat și federali pentru a înțelege mai bine bolile cauzate de vaping și va lucra la măsuri suplimentare pentru a rezolva această criză de sănătate publică.

Acesta, a spus el, ar putea include noi legi și reglementări. Administrația va lucra, de asemenea, la furnizarea mai multor resurse pentru o campanie de conștientizare a publicului și pentru programele de renunțare la fumat, a spus el. 

Michael Seilbach, asistentul vicepreședintelui pentru politica publică de stat la Asociația Americană a Plămânului, a lăudat mișcarea statului și a spus că administrația federală a produselor alimentare și a drogurilor trebuie acum să intensifice.

"Din perspectiva noastră, absența unei acțiuni federale puternice din partea FDA obligă statele să facă alegeri de acest fel, cu privire la modul în care vor proteja copiii și adulții în sănătatea publică de urgență privind țigările electronice ", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel