Timpul petrecut alături de prieteni are efect emoțional și psihic. Iată cum

Angela Sabău |
Data publicării:
Prieteni, prietene, relații sociale. Foto: pixabay
Prieteni, prietene, relații sociale. Foto: pixabay

Iată patru motive pentru care petrecerea timpului cu prietenii este esențială pentru sănătatea ta mintală.

Prieteniile oferă mult mai mult decât un moment bun. Menținerea unor relații pozitive, cum ar fi alimentația sănătoasă și exercițiile fizice, ar trebui să fie considerată o investiție necesară în sănătatea dumneavoastră. Petrecerea timpului cu prietenii însă, nu este doar plăcută, dar are și numeroase beneficii pe termen lung pentru sănătatea fizică și emoțională. Indiferent dacă rețeaua ta de prieteni este formată dintr-un partener și un număr mare de legături de familie apropiate, sau dacă este formată din persoane care nu sunt legate biologic de tine, orice tip de sprijin social pozitiv este benefic.

Iată 4 motive pentru care petrecerea timpului cu prietenii este esențială pentru sănătatea ta mintală.

Reduce stresul

Toată lumea se confruntă cu evenimente stresante. Dacă știi că te poți baza pe alții, este mai puțin probabil să percepi un moment dificil ca fiind stresant. Luați în considerare ultima dată când ați fost supărat sau îngrijorat pentru ceva. Poate că ți-ai exprimat îngrijorările unui prieten, care te-a ascultat și te-a ajutat să faci brainstorming pentru soluții. Factorii de stres potențiali nu au șansa să se acumuleze și să provoace o suferință semnificativă dacă știi că ai prieteni cărora le pasă și doresc să ajute.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Obezitatea, efecte fatale. Avertismentul medicului Tatu-Chițoiu: un motor de Dacie nu poate împinge la nesfârșit un tanc. Tratăm efectele, nu cauza

Prietenii pot ajuta la creșterea stimei de sine

Prietenii îți pot crește stima de sine și încrederea în tine. Întotdeauna vrei ca prietenii care sunt fericiți pentru tine să împărtășească succesul tău. Când te simți nesigur, prietenii care te susțin te pot ajuta să te simți mai încrezător, oferindu-ți laudă și reasigurare. Ei vor aminti cât de incredibil ești și cât de mult ai de oferit altora.

Prietenii îți oferă sprijin emoțional

Dacă te afli într-o situație dificilă, având un prieten care să te ajute, poți face tranziția mai ușoară. Legăturile sociale oferă sprijin emoțional, care îți îmbunătățește bunăstarea psihologică. Oamenii care consideră că prietenii și familia lor sunt susținătorii lor, se pare că au un sentiment mai mare de sens în viață și un sentiment mai puternic al scopului.

Prietenii te împing să fii cea mai bună versiune a ta

Prietenii pot avea, de asemenea, un impact pozitiv. Este mai probabil să dezvolți acele valori dacă te împrietenești cu oameni generoși, care îi ajută pe alții, ambițioși sau care sunt orientați spre familie. De asemenea, prietenii tăi îți pot sprijini deciziile, făcând schimbări alături de tine. Dacă vrei să te înscrii la o sală de sport sau să începi să alergi, de exemplu, dacă ai un prieten cu care să mergi la alergat te poate ajuta emoțional și să continui să faci mișcare.

Prietenii buni sunt esențiali în toate etapele vieții. Unele aspecte ale prieteniei pot evolua în timp pe măsură ce te maturizezi și te schimbi ca individ. Prieteniile puternice, pe de altă parte, vor continua să te întărească an de an, deoarece lucrurile importante - încredere, respect, iertare și sprijin - nu se vor schimba niciodată.

 

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel