Toate cadrele medicale de la SJU şi Spitalul Aiud diagnosticate cu coronavirus s-au vindecat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi Spitalul Municipal Aiud diagnosticate cu noul coronavirus au fost declarate vindecate, astfel că la nivelul celor două unităţi nu mai există sâmbătă niciun angajat bolnav.

"La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia nu mai există, la această oră, niciun cadru medical pozitiv cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Sâmbătă, 25 aprilie, cu două teste negative efectuate ieri şi astăzi, a fost declarat vindecat ultimul infirmier confirmat pozitiv, din cadrul secţiei special amenajate pentru îngrijirea pacienţilor suspecţi de COVID-19 (denumită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia). Anterior acestui caz, a fost declarat vindecat 1 asistent medical din cadrul secţiei de Urologie, iar la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale, ale secţiei de gastroenterologie - 1 medic, 2 asistenţi medicali şi 1 infirmier - s-au vindecat de COVID-19", se menţionează într-un comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres, de către SJU.

Potrivit sursei citate, rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia dintre cele şase cazuri pozitive, au ieşit negative.

Cadrele medicale au avut o evoluţie favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar şi a pacienţilor, se arată în comunicat.

De la începutul evoluţiei pandemiei, de la spitalul din Alba Iulia au fost testate în jur de 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepţia celor şase, au ieşit negative.

Tot sâmbătă, au fost declarate vindecate două angajate ale Spitalului Municipal Aiud, după ce, anterior, au avut două teste consecutive negative alte patru angajate - asistente şi infirmiere. Cele două au fost externate din Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unde sâmbătă a fost ziua cu cele mai multe externări de la începutul pandemiei.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe pagina de facebook a spitalului, şapte pacienţi, un bărbat şi şase femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 76 de ani, au fost externaţi după ce rezultatele a două teste consecutive efectuate au ieşit negative.

"De la începutul pandemiei şi până în prezent, 23 de pacienţi trataţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19. 8 pacienţi se află încă internaţi, evoluţia fiind una favorabilă", transmit reprezentanţii unităţii.

Potrivit primarului municipiului Aiud, Oana Badea, sâmbătă s-a finalizat testarea personalului medical din cele două spitale din oraş - Spitalul Municipal şi Spitalul de Pneumoftiziologie, iar toate testele sunt negative, după cum a anunţat aceasta pe facebook.

În judeţul Alba, rata vindecărilor este sâmbătă de 52,79%, aproape de două ori mai mare decât cea naţională.

"Săptămâna Luminată ne-a adus o adevărată binecuvântare. Doar trei persoane au fost infectate cu noul coronavirus în judeţul nostru, făcând din Alba o adevărată oază de speranţă şi normalitate, în marea de durere şi boală din care se zbate să iasă întreaga lume. În judeţul Alba se înregistrează, de asemenea, o rată a vindecărilor de 52,79%, aproape de două ori mai mare decât cea naţională, de 27%. Acestea nu ar fi fost posibile fără deplina implicare a locuitorilor judeţului, care au dat dovadă de înţelepciune, înţelegere şi disciplină", a transmis, sâmbătă, tot pe reţeaua de socializare, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

În Alba, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de coronavirus este de 160, fiind înregistrate şi 8 decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel