Tocilizumab pentru pacienții COVID-19. Conf dr Simin Florescu: producătorii au fost foarte mirați

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook

Medicamentul tocilizumab pare a fi foarte util pacienților cu COVID-19, susține conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală.

Un tratament ce pare a fi forte util pentru formele severe de COVID-19 este cel cu tocilizumab, a declarat conf dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

”Pare a fi foarte util, dar pentru pacienții care intră în acele tulburări de tip citokinic care apar la formele severe de COVID-19 - tocilizumab. Deci, inhibitorii de intereukină-6 au funcționat foarte bine în cazul pacienților noștri. Noi l-am administrat, cred că, din a doua săptămână de când am avut pacienți. Cred că am fost primii care am utilizat tocilizumab pentru că aceia care ne-au ajutat să-l procurăm - este off-label - , producătorii, au fost foarte mirați ce vrem noi să facem cu ăsta, la momentul respectiv. Le-am explicat, ne-au ajutat și lucrurile au mers foarte bine pentru majoritatea pacienților, dar, repet, e vorba de forme medii, severe sau chiar critice care au primit acest tip de medicație și care au reușit foarte mult să depășească acel moment, cu condiția să-l administrăm la timp”, a explicat conf dr Simin Aysel Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel