
Acest tort Tiramisu fără coacere este gata în 50 de minute, este foarte delicios și aromat, perfect pentru orice ocazie.
Iată cum se prepară. Rețeta de tort Tiramisu fără coacere îi aparține jurnalistei Diana Bart.
“INGREDIENTE (12 porții):
• 4 cutii x 250 gr mascarpone
• 4 pachete x 400 gr pișcoturi
• 5 ouă
• 4 linguri zahăr brut
1 litru cafea
vanilie, rom, cognac
1 vf de sare
cacao pentru decor
1. Facem cafeaua, ca sa aibă timp să se răcească (8 lingurițe de cafea + 2 lingurițe de zahăr la 1 l apă).
2. Separăm albușurile de gălbenușuri.
3. Batem cu mixerul gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, până se dizolvă zahărul și se face o pastă albă.
4. Încorporăm mascarpone, tot cu mixerul, dar la o viteză mică.
5. Batem cu mixerul albușurile spumă, cu un vârf de sare.
6. Adăugăm ușor peste crema de gălbenuș și mascarpone.
7. Punem vanilia.
8. Ne apucăm de așezat în tava cu peretele detașabil. Punem pe margine pișcoturi, apoi le așezăm în interior, în sens perpendicular, pișcoturile înmuiate bine în cafeaua în care am pus rom și un pic de cognac. Formăm un strat de pișcot, unul de cremă, unul de pișcot…până la 3 straturi de pișcot și ultimul de cremă.
9. Cernem pe deasupra cacao și dăm apoi la frigider.
10. În 2 ore e gata de servit, dar și mai bun e după o noapte de stat la rece.”, a scris Diana Bart pe blogul ei.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-