Totul despre alergia la fructe. Ce alimente o provoacă și care sunt simptomele

DCMedical Team / 11 mai 2021 / 18:55
Femeia a găsit un ac într-o căpșună     Foto: pixabay.com
Femeia a găsit un ac într-o căpșună Foto: pixabay.com

O alergie alimentară este o reacție a sistemului imunitar care apare după consumul unui anumit produs.

Tratamentul pentru majoritatea alergiilor alimentare implică evitarea alimentelor și tratamentul antihistaminic. Alergiile alimentare afectează aproximativ 6-8% dintre copiii cu vârsta sub 3 ani și aproximativ 3-4% dintre adulți, potrivit Mayo Clinic. 


Căpșuni


Cele mai întâlnite simptome la alergia la căpşuni sunt cele orale, manifestate prin senzaţie de mâncărime şi furnicături în interiorul sau în jurul gurii. 


Kiwi

La fel ca și căpșunile, fructele de kiwi conțin un alergen similar polenului de mesteacăn. La adulți, simptomele unei alergii la kiwi sunt ușoare, dar la copii poate fi mai severă. Persoanele alergice la kiwi ar trebui să evite fructele crude, dar și sucul.

Citește continuarea despre alergiile la banane și alte fructe, pe Spectacola.ro.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy