Transpirație urât mirositoare - 5 posibile cauze medicale BIZARE

Angela Sabău |
Data publicării:
Transpirație  Foto: Pixabay
Transpirație Foto: Pixabay

Transpirația urât mirositoare ar putea avea unele cauze extrem de ciudate. 

S-ar putea să vă surprindă să aflați că transpirația în sine este de obicei inodoră, spune Pauline J. Jose, medic specialist în medicina de familie și membru al echipei de sănătate pH Labs. Descompunerea bacteriană a acizilor grași și a aminoacizilor din sudoare provoacă, de fapt, mirosul neplăcut.

Dacă transpirația dumneavoastră a devenit destul de urât mirositoare în ultima vreme, un simplu deodorant s-ar putea să nu vă poată scăpa de această situație.

"Modificările în echilibrul hormonal, tulburările metabolice, infecțiile bacteriene ale pielii și alimentele consumate pot avea un impact asupra cantității și tipului de transpirație pe care o producem", a declarat Dr. Jose pentru Livestrong.

Bromhidroza

Transpirația urât mirositoare are un nume oficial: bromhidroza, și apare mai ales în zona genitală, la subsuori și la picioare. Transpirația ta îți poate spune multe despre sănătatea ta. Dar dacă vă întrebați: de ce miroase atât de urât transpirația, iată câteva cauze.

1. Mirosul: amoniac sau urină

Vinovatul: O dietă bogată în proteine

Dietele sărace în carbohidrați, bogate în proteine sau keto ar putea fi populare, dar un efect secundar ciudat este că s-ar putea să observați că transpirația dvs. miroase a amoniac. (Urina poate avea, de asemenea, un miros puternic de amoniac), explică dr.  Pauline J. Jose.

2. Mirosul: Ceapa

Vinovatul: Cina de aseară

Ați consumat recent o masă bogată în usturoi? Sau ați mâncat prea multă ceapă? Aceste alimente pot afecta modul în care miroase transpirația, spune Dr. Jose.

Așadar, dacă simțiți că transpirația dvs. miroase a usturoi sau ceapă, cina de aseară ar putea fi cauza.

Unii oameni au, de asemenea, bacterii în piele și care ar putea face ca transpirația lor să miroasă a ceapă proaspătă, potrivit unei cercetări din ianuarie 2015 din Microbiome. Mirosurile tind să se înrăutățească dacă aveți mai multe bacterii pe piele sau dacă transpirați mai mult.

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte cauze ale mirosului urâtal transpirației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel