Urmărește dezbaterea live

Transportată de două ori cu ambulanța, în aceeași zi. Cazul unei femei din Republica Moldova

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

O femeie din Republica Moldova, victimă a unui grav accident rutier în judeţul Vaslui, a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, de acolo transportată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, unde i s-a refuzat internarea. Au adus-o cu ambulanţa înapoi la Vaslui, după care au rechemat-o, în aceeași zi, la Iași.

De două ori, ambulanța. "După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor şi pacienta a fost stabilizată, a fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva", a precizat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență din Vaslui, potrivit Agerpres.

Femeie este originară din Republica Moldova și a fost victima unui grav accident de motocicletă petrecut, joi, 5 septembrie, în judeţul Vaslui. În același accident și-a pierdut soțul.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui susțin că au dus pacienta la Iaşi de două ori, prima dată la ora 12.53 şi apoi în cursul serii, la ora 20.40.

De două ori, ambulanța. Managerul Serviciului de Ambulanță din Vaslui, Aurora Popa: ”La ora 12.53, am transportat o pacientă policontuzionată în urma unui accident rutier, stabilă, pentru care s-a alocat maşină B2 cu asistent medical. În urma consultului efectuat la Chirurgie Plasică, pacienta a fost retrimisă la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ulterior, în cursul serii, la ora 20.40, a fost alocată din nou maşină pentru a duce pacienta la Iaşi, transferul fiind făcut în ambele cazuri cu acordul spitalului 'Sf. Spiridon'”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel