Trei motive pentru care pijamalele de Crăciun nu sunt o alegere sănătoasă. Te pot îmbolnăvi

Monika Baciu |
Data publicării:
pijamalele de craciun - FOTO: Freepik@Racool Studio
pijamalele de craciun - FOTO: Freepik@Racool Studio

Pijamalele cu teme festive, precum cele de Crăciun, sunt cea mai frecventă alegere în această perioadă. Specialiștii avertizează că acestea ne pot îmbolnăvi.

Pe măsură ce mulți se pregătesc să adopte pijamale festive pentru a se simți confortabil și călduros în lunile reci de iarnă, avertismentul se referă la materialele groase, cum ar fi fleece-ul, care pot duce la creșterea temperaturii corpului, transpirație excesivă și, implicit, la impactul negativ asupra sănătății pielii și calității somnului.

De ce să nu porți pijamale de Crăciun

Cei care iubesc Crăciunul sunt sfătuiți să se gândească de două ori înainte de a purta pijamaua de sărbători la culcare, altfel s-ar putea confrunta cu o serie de implicații asupra sănătății. Multe familii își vor pregăti pijamalele de Crăciun pentru a se menține confortabile și calde, deoarece temperaturile vor scădea brusc în lunile de iarnă.

Dar un avertisment pentru cei care dorm în pijamale de sărbători, deoarece materialul gros al acestora va duce la o creștere a transpirației, ceea ce poate crea un pat plin de bacterii.

Temperatura optimă pentru a dormi este între 17 și 19 grade, dar multe pijamale festive sunt confecționate din materiale groase, cum ar fi fleece. Acest lucru nu numai că poate crește semnificativ temperatura corpului în timpul nopții, dar poate provoca și dureri ale pielii și poate crea un miros neplăcut.

"Deși multora dintre noi ne place să ne bucurăm de sărbătoare și să ne punem pijamale asortate de Crăciun, dorim să oferim un avertisment celor care le poartă pentru a dormi.

În timp ce acestea pot fi o modalitate excelentă de a ne ține de cald în timpul vremii răcoroase, temperatura corpului nostru va crește în mod natural pe parcursul nopții, depășind temperatura optimă de somn de 17-19 grade. Materialul gros poate crea un mediu transpirat și inconfortabil pentru a dormi, care poate, de asemenea, să primească creaturi neplăcute, cum ar fi acarienii”, a explicat Rebecca Swain, expert în saltele de la Winstons Beds, potrivit Express.

Pijamale de Crăciun - FOTO: Freepik@gpointstudio

Acarienii din praf

Dormitul în pijamale înseamnă că este mai probabil să transpiri din cauza temperaturilor mai ridicate.Nu numai că este neplăcut să dormi în această stare, dar este și extrem de neigienic.

Transpirații nocturne Una dintre principalele probleme ale somnului peste temperatura optimă de somn este un somn transpirat. Specialiștii atrag atenția că este neigienic să dormi transpirat. Transpirația excesivă în timpul somnului poate afecta calitatea odihnei tale.

Umiditatea generată de transpirație poate face ca mediul de dormit să devină umed și inconfortabil. Acest lucru poate perturba somnul profund și te poate trezi în timpul nopții, afectând ciclul natural de somn. Piele dureroasă

Cele mai multe pijamale de Crăciun sunt confecționate din materiale groase și pufoase, ceea ce poate provoca dureri și mâncărimi ale pielii noastre în timpul nopții, pe măsură ce temperatura corpului nostru crește.Acest lucru poate agrava pielea și poate duce la erupții cutanate.

Miros urât mirositor

Dormitul în mod constant în pijamale poate crea un miros urât, de transpirație, pe așternuturi și pe materialul de îmbrăcăminte în sine. Poate fi mai rău în cazul materialelor mai groase, cum ar fi fleece, unde este mai greu de spălat pentru a elimina mirosul.

Deteriorarea saltelei

Dacă începi să transpiri în pijamale groase, fluidele se pot infiltra în saltea în timpul nopții, ceea ce poate deteriora materialul și poate lăsa pete galbene, ceea ce face ca salteaua să se deterioreze mult mai repede.

Beneficiile de a dormi gol

O opțiune mai bună ar putea fi să vă dezbrăcați atunci când vă îndreptați spre pat. Deși există cercetări limitate cu privire la efectele asupra sănătății ale dormitului dezbrăcat, unele studii sugerează beneficii potențiale.

Fundația Sleep Foundation a declarat că ar putea îmbunătăți potențial somnul, sănătatea pielii, fertilitatea masculină și sănătatea vaginală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel