Truc de frumusețe cu un ingredient pe care îl arunci des în chiuvetă

De câte ori pe săptămână consumi orez sau ceva din orez? Suntem siguri că răspunsul tău va fi de 4-5 ori. De fiecare dată după ce fierbi orezul, arunci apa în chiuvetă. Total greșit, pentru că s-a dovedit a fi un truc de frumusețe pe care japonezele îl folosesc aproape zilnic. 

Apa de orez a câștigat multă popularitate în întreaga lume, fiind cel mai ieftin truc de frumusețe, disponibil aproape în toate gospodăriile din întreaga lume.

Cum funcționează?

 

În primul rând, apa de orez calmează pielea. Este încărcată cu antioxidanți care ar putea inhiba activitatea elastazei (o enzimă care dăunează elastinei). Astfel, ar putea ajuta la menținerea elasticității pielii și la încetinirea semnelor de îmbătrânire

În al doilea rând, grăbește vindecarea coșurilor de pe față. Tot ce trebuie să faci este să te speli pe față cu apă de orez o dată pe zi. 

Are un efect de iluminare a pielii

Acest beneficiu al apei de orez nu a fost dovedit științific. Cu toate acestea, oamenii din Coreea și Japonia folosesc apa de orez pentru a minimiza petele și pentru a împrospăta tenul. Se presupune că apa de orez poate conține unele enzime care au un efect de iluminare a pielii. Acesta este motivul pentru care este folosit ca ingredient activ în săpunuri și creme.

Cum să prepari apa de orez acasă: un ghid detaliat

 

Ai nevoie de 100 g de orez. Clătește-l bine cu apă înainte de a-l folosi. Toarnă trei căni de apă (aproximativ 500 ml până la 700 ml) într-un castron. Înmoaie orezul în apă timp de 30 de minute. Folosește-ți degetele pentru a amesteca ușor. Strecoară orezul și toarnă apa într-o sticlă. Bag-o la frigider. Poți păstra apa de orez în frigider timp de o săptămână. 

Citește și Care sunt cele mai bune vitamine pentru ten: unele au efect împotriva îmbătrânirii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel