Trucul genial care te ajută să slăbești. Cristian Mărgărit: Iarna este un sezon bun

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Foto: Freepik @psodaz
Foto: Freepik @psodaz

Trucul genial care te ajută să slăbești. Iată ce trebuie să faci.

Trucul genial care te ajută să slăbești. Temperaturile scăzute pot avea un impact asupra procesului de slăbire în mai multe moduri, dar trebuie să rețineți că aceste efecte pot fi relativ mici și nu ar trebui să fie singurul factor pe care vă bazați în eforturile de slăbire. 

Cristian Mărgărit, expert în nutriție, a dezvăluit în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola un truc la care puteți să apelați dacă vreți să slăbiți în timpul iernii. 

”Sunt foarte mulți care vara slăbesc sau se îngrașă. Iarna este un sezon bun pentru slăbire pentru că frigul generează o ardere de calorii. Frigul este cel mai bun termogenic și dacă vrei să arzi calorii stând degeaba, trebuie să induci această termogeneză, să o determini corpul să producă mai multă căldură.

Deci dușurile reci acum sunt la modă. Nu toată lumea le poate tolera. Sigur că cei care le tolerează și le pot face spun că sunt miraculoase. Dar nu toată lumea le poate face. Dar să faci cât un duș rece din când în când, să dai cu apă rece la sfârșit. Astea pot fi făcute de către fiecare dintre noi”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Temperaturile scăzute topesc kilogramele în plus

Când temperatura este scăzută, corpul dvs. trebuie să își folosească mai multă energie pentru a menține o temperatură corporală adecvată. Acest lucru înseamnă că veți arde mai multe calorii pentru a vă menține calzi, ceea ce poate contribui la arderea caloriilor și, implicit, la pierderea în greutate.

tind să fie mai activi în aer liber când este rece, deoarece mișcarea vă poate ajuta să vă mențineți calzi. Mai multă activitate fizică poate duce la o ardere mai mare de calorii și la pierderea în greutate.

Unele persoane pot observa că temperatura scăzută reduce pofta de mâncare sau îi face să consume mai puțin, ceea ce poate fi util în eforturile de slăbire.

Impactul temperaturilor scăzute asupra pierderii în greutate este relativ mic și nu trebuie să vă bazați în principal pe acest aspect. Cea mai eficientă modalitate de a slăbi este să adoptați o alimentație echilibrată, să faceți exerciții fizice regulate și să mențineți un deficit de calorii constant. Un deficit de calorii înseamnă că ardeți mai multe calorii decât consumați.

În plus, trebuie să vă protejați de temperaturile scăzute pentru a evita hipotermia și alte efecte negative asupra sănătății. Este important să purtați haine adecvate și să vă mențineți bine hidratat. Consultați întotdeauna un specialist în sănătate sau un nutriționist pentru a vă stabili un plan sigur și eficient de slăbire care să corespundă nevoilor și obiectivelor dvs. individuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel