Trucul suprem pentru a păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp

Cătălina Burghelea / 04 iun 2021 / 16:16

Căpșunile sunt un aliment bogat în vitaminele C, K, antioxidanți și acid folic ale căror proprietăți sunt benefice sănătății noastre.

Cel mai bun mod de a conserva căpșunile astfel încât să reziste mai mult și să-și mențină toată aroma este spălarea lor cu oțet.

Pași pentru conservarea mai bună a căpșunilor

 

Căpșunile sunt bogate în vitaminele C, K, antioxidanți și acid folic, ale căror proprietăți sunt benefice sănătății noastre. Cu toate acestea, pentru a prelungi prospețimea lor, trebuie să urmăm o serie de sfaturi simple.

În primul rând, după cumpărarea căpșunilor, ele trebuie spălate pentru a îndepărta urmele de pământ și pesticide, bacterii sau alte microorganisme. Unii experți recomandă spălarea lor cu puțin oțet, astfel încât aceste bacterii să fie eliminate definitiv. 

VEZI De ce nu ar trebui să tai niciodată căpșunile înainte de a le spăla

Odată curățate, este recomandat să le uscăm suficient de bine pentru a împiedica umezeala să le facă mai moi. Apoi trebuie să le punem într-un recipient suficient de mare și să le acoperim cu hârtie, la care va trebui să facem niște găuri pentru ca fructele să respire.

Alegerea recipientului și cum să le consumăm

 

Este mai bine să păstrăm căpșunile în frigider pentru conservarea lor și, în plus, să le separăm de legume. Acest lucru se datorează faptului că etilena din fructe poate deteriora legumele. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy