Tumoră de 20 de kilograme, extirpată de la o femeie ce a evitat să meargă la spital de teama COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic  Foto: Pixabay
Medic Foto: Pixabay

O tumoră de 20 de kilograme a fost extirpată de la o pacientă de 64 de ani, din Italia, care a evitat să meargă la spital de teama de a nu se îmbolnăvi de COVID-19.

Medicii din Italia au extirpat o tumoare uriaşă de la o pacientă în vârstă de 64 de ani care neglijat controalele medicale în anul 2020 din cauza temerilor legate de riscul de a contracta noul coronavirus. Chirurgii italieni au extirpat din cavitatea abdominală a pacientei o tumoare cu diametrul de 70 de centimetri şi greutatea de 20 de kilograme, au anunţat joi reprezentanţii spitalului Cardarelli din Napoli.

"Pacienta se temea foarte mult de COVID-19, aşa că a evitat controalele medicale, în pofida faptului că avea anumite simptome", a declarat Giovanni Vennarecci, şeful secţiei de chirurgie de la spitalul Cardarelli. 
"De-a lungul lunilor care au urmat, tumoarea a crescut tot mai mult, până când femeia s-a convins în cele din urmă că trebuia să consulte un ginecolog", a precizat chirurgul italian. Consultaţia a dus la stabilirea diagnosticului de cancer.

Operaţia a avut succes, iar pacienta a fost externată şi s-a întors acasă, alături de familia ei. "Totul a decurs în cel mai bun mod posibil", a adăugat acelaşi chirurg italian, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel