Tumoră gigant, extirpată de la o pacientă de 61 de ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul din Caransebeș  FOTO: expressdebanat.ro
Spitalul din Caransebeș FOTO: expressdebanat.ro

La Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a fost înregistrată o nouă premieră medicală, după ce Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a extirpat o tumoră gigant de la o pacientă de 61 de ani.

Tumoră gigant. "Medicul Singh Bhupinder, director medical la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, a reuşit în aceste zile o nouă premieră medicală pentru instituţia spitalicească din judeţul Caraş-Severin. Este vorba de o intervenţie chirurgicală de excepţie, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo-facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenţia a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental şi encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste trei kilograme, pacienta care purta acest calvar de 18 ani poate spune că s-a născut a doua oară", se arată într-un comunicat al unităţii medicale transmis, luni, Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, operaţia a durat patru ore şi a fost o reuşită, pacienta fiind stabilă şi în afara oricărui pericol, urmând să rămână sub supraveghere medicală câteva zile.

"Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, încet, încet intră în normalitate, având medici, asistente, infirmiere şi personal nemedical de excepţie. Dr. Singh Bhupinder ne va prezenta în perioada imediat următoare şi alte intervenţii chirurgicale de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă care le va efectua la spitalul nostru, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş", se mai menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel