Turcia autorizează a PATRA DOZĂ de vaccin COVID-19 pentru cei imunizați cu serul chinezesc Sinovac

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 cinezesc. Foto: SINOVAC
Vaccin COVID-19 cinezesc. Foto: SINOVAC

Turcia a anunțat luni că va începe să administreze și a patra doză de vaccin COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani și personalul medical imunizat cu serul chinezesc Sinovac. A trei doză de vaccin Sinovac și de la Pfizer se face deja de la 1 iulie. 

Cea de-a patra doză de vaccin COVID-19 de la Sinovac va putea fi solicitată la 21 de zile după administrarea celei de-a treia doze, a explicat mass-media Comitetul Științific ce consiliază guvernul turc.

De la 1 iuie, Turcia oferă celor de peste 60 de ani și personalului medical posibilitatea de a efectua a treia doză de vaccin chinezesc Sinovac sau de la Pfizer pentru a crește numărul de anticorpi.

Autoritățile turce cred că a treia doză ar putea proteja mai bine populația vaccinată cu Sinovac - care, potrivit Turciei, are o eficacitate de 83% - împotriva noilor variante ale coronavirusului prezente în țară, precum Delta sau Delta Plus.

Guvernul recomandă cea de-a patra doză de vaccin Pfizer pentru cei care călătoresc în exterior și trebuie să prezinte autorităților străine dovada că au făcut două doze de vaccin de la compania Pfizer/BioNtech.

Recomandă de asemenea personalului medical vaccinat, cu două doze de vaccin Sinovac și una de Pfizer, să efectueze și cea de-a patra pentru a potența anticorpii.

Din cei 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 33 de milioane sunt vaccinați cu schema completă anti-COVID-19, iar alte 44 de milioane așteaptă cea de-a doua doză.

Cazurile de COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni: potrivit datelor, oficiale duminică s-au înregistrat 18.847 noi cazuri și 154 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel