Turcia autorizează a PATRA DOZĂ de vaccin COVID-19 pentru cei imunizați cu serul chinezesc Sinovac

Adisa Codruț / 16 aug 2021 / 16:36
Vaccin COVID-19 cinezesc. Foto: SINOVAC
Vaccin COVID-19 cinezesc. Foto: SINOVAC

Turcia a anunțat luni că va începe să administreze și a patra doză de vaccin COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani și personalul medical imunizat cu serul chinezesc Sinovac. A trei doză de vaccin Sinovac și de la Pfizer se face deja de la 1 iulie. 

Cea de-a patra doză de vaccin COVID-19 de la Sinovac va putea fi solicitată la 21 de zile după administrarea celei de-a treia doze, a explicat mass-media Comitetul Științific ce consiliază guvernul turc.

De la 1 iuie, Turcia oferă celor de peste 60 de ani și personalului medical posibilitatea de a efectua a treia doză de vaccin chinezesc Sinovac sau de la Pfizer pentru a crește numărul de anticorpi.

Autoritățile turce cred că a treia doză ar putea proteja mai bine populația vaccinată cu Sinovac - care, potrivit Turciei, are o eficacitate de 83% - împotriva noilor variante ale coronavirusului prezente în țară, precum Delta sau Delta Plus.

Guvernul recomandă cea de-a patra doză de vaccin Pfizer pentru cei care călătoresc în exterior și trebuie să prezinte autorităților străine dovada că au făcut două doze de vaccin de la compania Pfizer/BioNtech.

Recomandă de asemenea personalului medical vaccinat, cu două doze de vaccin Sinovac și una de Pfizer, să efectueze și cea de-a patra pentru a potența anticorpii.

Din cei 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 33 de milioane sunt vaccinați cu schema completă anti-COVID-19, iar alte 44 de milioane așteaptă cea de-a doua doză.

Cazurile de COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni: potrivit datelor, oficiale duminică s-au înregistrat 18.847 noi cazuri și 154 de decese.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy