Turmericul: 5 beneficii uimitoare pentru sănătate ale acestui superaliment

Angela Sabău |
Data publicării:
Turmericul
Turmericul

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate. Iată cinci dintre acestea.

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și antiinflamatorii puternice. Compusul său activ este curcumina, care este eficientă în combaterea diferitelor boli. Curcumina este un antioxidant natural și este responsabilă pentru că îi conferă turmericului culoarea galbenă strălucitoare și vibrantă.

Este „rudă” cu ghimbirul și este folosit cel mai frecvent în bucătăria indiană, din Asia de Sud-Est și din Orientul Mijlociu.

Turmericul este adesea folosit în vopsirea țesăturilor, cosmetice și, desigur, în gătit. Turmericul și compusul său activ curcumina sunt benefice pentru sănătate într-o varietate de moduri. De la prevenirea cancerului până la combaterea depresiei, verificați câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale acestui superaliment.

Întărește imunitatea

Curcumina ajută la combaterea diferitelor virusuri și are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante.

Previne cancerul

Turmericul poate afecta creșterea, formarea și dezvoltarea celulelor canceroase la nivel molecular. Este eficient în reducerea riscului de apariție a bolii și, de asemenea, combate efectele agenților cancerigeni.

Antidepresiv

Este eficient în stimularea stării de spirit și combaterea depresiei prin creșterea producției de serotonină și dopamină și reducerea nivelurilor de substanțe chimice asociate cu depresia.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Turmericul reduce daunele cauzate de radicalii liberi, iar proprietățile antiinflamatorii ale turmericului reduc inflamația. De asemenea, îmbunătățește funcția endotelială și ține la distanță diferite boli cardiovasculare.

Ameliorează durerile articulare

Curcumina și turmericul sunt ambele eficiente în reducerea durerii și a inflamației asociate cu durerile articulare. Turmericul poate oferi, de asemenea, ameliorarea durerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel