Un an de la moartea medicului chinez Li Wenliang, cel care a dat alarma în legătură cu COVID-19

Dana Lascu / 08 feb 2021 / 11:28
Dr Li Wenliang. Foto Facebook
Dr Li Wenliang. Foto Facebook

Dr Li Wenliang, care a murit pe 6 februarie la vârsta de 34 de ani din cauza Covid-19, a fost primul dintre medicii chinezi care au reușit să dea alarma privind pericolul infectării cu noul coronavirus și al bolii COVID-19 pe care o declanșează 

A trecut un an de la decesul medicului Li Wenliang, de la un spital din Wuhan, primul care a dat alarma privind pericolul infectării cu noul coronavirus și al bolii COVID-19 pe care o declanșează. 

Medicul Li Wenliang a murit pe 6 februarie în oraşul aflat în centrul epidemiei - Wuhan -, declanşând furia multor internauţi chinezi care îl consideră un erou naţional.

Într-un mesaj electronic adresat colegilor săi, acest oftalmolog atrăgea atenția despre apariţia unui coronavirus în oraşul cu 11 milioane de locuitori. Împreună cu alte şapte persoane, el a fost convocat la 30 decembrie de poliţia locală, care i-a reproşat că a răspândit ''zvonuri''.

Decesul său a fost urmat de o avalanşă de critici în media sociale la adresa responsabililor locali care au părut mai preocupaţi să caute o cale de a înăbuşi problema decât să stopeze epidemia. 

La un an de la moartea sa, un grup de medici italieni, Italia fiind una dintre țările cele mai puternic lovite de pandemia COVD-19, au lansat un apel pe Facebook în memoria celui care a reușit să dea alarma. 

„La un an după moartea sa cred că este datoria întregii populații medicale, științifice și a întregii lumi să onoreze și să omagieze postum eroul medical din Wuhan, dr. Li Wenliang, care a murit la 34 de ani de Covid-19 după ce a încercat inutil să ridice alarma despre pericolul grav legat de un nou virus care, după cum am înțeles mai târziu, ar fi schimbat dramatic soarta tuturor, o lume profund afectată, sănătatea publică, economia și viețile a milioane de familii. Colegul nostru a fost acuzat de poliție că a răspândit știri ireale, arestat, persecutat de regimul de la Beijing. Niște bravi din China au încercat să-l sărbătorească pe rețelele sociale, să-i amintească exemplul, dar guvernul chinez a încercat din greu să păstreze tăcerea asupra celor întâmplate și asupra persoanei sale
Onoare respect și apreciere pentru Dr. Li Wenliang. Odihnește-te în pace”, se arată în mesajul care a devenit vital pe Facebook. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy