Un an de la moartea medicului chinez Li Wenliang, cel care a dat alarma în legătură cu COVID-19

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Li Wenliang. Foto Facebook
Dr Li Wenliang. Foto Facebook

Dr Li Wenliang, care a murit pe 6 februarie la vârsta de 34 de ani din cauza Covid-19, a fost primul dintre medicii chinezi care au reușit să dea alarma privind pericolul infectării cu noul coronavirus și al bolii COVID-19 pe care o declanșează 

A trecut un an de la decesul medicului Li Wenliang, de la un spital din Wuhan, primul care a dat alarma privind pericolul infectării cu noul coronavirus și al bolii COVID-19 pe care o declanșează. 

Medicul Li Wenliang a murit pe 6 februarie în oraşul aflat în centrul epidemiei - Wuhan -, declanşând furia multor internauţi chinezi care îl consideră un erou naţional.

Într-un mesaj electronic adresat colegilor săi, acest oftalmolog atrăgea atenția despre apariţia unui coronavirus în oraşul cu 11 milioane de locuitori. Împreună cu alte şapte persoane, el a fost convocat la 30 decembrie de poliţia locală, care i-a reproşat că a răspândit ''zvonuri''.

Decesul său a fost urmat de o avalanşă de critici în media sociale la adresa responsabililor locali care au părut mai preocupaţi să caute o cale de a înăbuşi problema decât să stopeze epidemia. 

La un an de la moartea sa, un grup de medici italieni, Italia fiind una dintre țările cele mai puternic lovite de pandemia COVD-19, au lansat un apel pe Facebook în memoria celui care a reușit să dea alarma. 

„La un an după moartea sa cred că este datoria întregii populații medicale, științifice și a întregii lumi să onoreze și să omagieze postum eroul medical din Wuhan, dr. Li Wenliang, care a murit la 34 de ani de Covid-19 după ce a încercat inutil să ridice alarma despre pericolul grav legat de un nou virus care, după cum am înțeles mai târziu, ar fi schimbat dramatic soarta tuturor, o lume profund afectată, sănătatea publică, economia și viețile a milioane de familii. Colegul nostru a fost acuzat de poliție că a răspândit știri ireale, arestat, persecutat de regimul de la Beijing. Niște bravi din China au încercat să-l sărbătorească pe rețelele sociale, să-i amintească exemplul, dar guvernul chinez a încercat din greu să păstreze tăcerea asupra celor întâmplate și asupra persoanei sale
Onoare respect și apreciere pentru Dr. Li Wenliang. Odihnește-te în pace”, se arată în mesajul care a devenit vital pe Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel