Un anumit medicament ar putea crește riscul de Alzheimer

Adisa Codruț |
Data publicării:
 Demență, boala Alzheimer
Demență, boala Alzheimer

Un nou studiu sugerează că medicamentele anticolinergice pot crește riscul de declin cognitiv accelerat, în special la adulții vârstnici, care au un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer.

Medicamentele anticolinergice blochează acțiunea acetilcolinei, un transportor chimic care controlează o serie de funcții corporale  și joacă un rol vital în memorie și atenție.

Medicii prescriu aceste medicamente pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv incontinență urinară, vezică hiperactivă, tulburare pulmonară obstructivă cronică (BPOC), alergii sezoniere și depresie.

Un nou studiu sugerează că anticolinergicele pot crește riscul de demență la adulții în vârstă.

 

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au stabilit acum o legătură între anticolinergice și afectarea cognitivă ușoară, care poate duce la demență, inclusiv la boala Alzheimer.

Riscul crescut a fost deosebit de pronunțat la persoanele care aveau biomarkeri pentru Alzheimer în lichidul cefalorahidian și la cei cu un risc genetic crescut de a dezvolta boala.


Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul medical Neurology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel