Un burger a dus-o direct pe masa de operație. Ce spun medicii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Descriere foto: Holly Strevens, foto Mirror Uk
Descriere foto: Holly Strevens, foto Mirror Uk

O britaniică în vârstă de 34 de ani a ajuns la spital după ce a mâncat un burger. Acum are dureri cronice.

O femeie a trăit momente de coșmar după ce a mâncat un burger. A ajuns la spital, iar medicii i-au operat fața de urgență. Holly Strevens din Portsmouth, Hampshire (Marea Britanie), în vârstă de 34 de ani a ajuns la spital după ce a mâncat un burger de la un celebru fast food internațional. Medicii au fost nevoiți să o opereze în zona feței. 

Femeia își savura linișită burgerul acasă, când a auzit o pocnitură, în zona feței. Durerea pe care a simțit-o a fost imensă, așa că a mers de urgență la spital pentru a afla ce s-a întâmplat. Medicii i-au dat o veste neașteptată. Medicii i-au făcut mai multe controale și i-au dat verdictul, o disfuncție a articulației temporomandibulare, cea care face legătura dintre mandibulă și maxilar. Femeia a deschis prea mult maxilarul atunci când a vrut să muște din burger. 

Incidentul a avut loc în anul 2014, dar de atunci femeia a dezvoltat artrită în zona și a început să aibă inclusiv convulsii din cauza durerii mult prea mari. Deși a suferit mai multe operații, femeia nu mai poate mânca alimente solide. Aceasta e considerată persoană cu dizabilități, suferă de anxietate și se teme să nu aibă convulsii în timp ce rămâne singură acasă, arată Spectacola.

Artrita înseamnă inflamația articulară, dar termenul este, de asemenea, utilizat mai des pentru a descrie orice tulburare care afectează articulațiile. Este un simptom, mai degrabă decât o boală specifică. Afecțiunile artritice se încadrează într-o categorie mai largă de boli cunoscută sub numele de „boli reumatice”. Și există mai mult de 100 de tipuri, fiecare cu propria lor patologie. Inflamația poate afecta tendoanele, ligamentele, oasele și mușchii. Inflamarea într-o articulație produce o varietate de simptome, inclusiv roșeață, căldură, umflare, durere, rigiditate și pierderea funcției. Potrivit experților de la University Health News, în linii mari, există patru tipuri de procese de boală care pot cauza artrita: degenerative, inflamatorii, metabolice și infecțioase.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel