Un compus din canabis, tratament pentru copiii cu epilepsie

Irina Constantin |
Data publicării:

Un compus prezent în medicamentele pe bază de marijuana ar putea avea efecte pozitive pentru copiii diagnosticati cu epilepsie severă. 

Compusul cannabidiol non-psihoactiv ar putea acționa în cazuri în care alte tratamente pentru această tulburare neurologică nu sunt eficiente, conform unui studiu efectuat în Australia, citat de agenţia Xinhua.

Veste bună pentru familiile care au copii cu epilepsie severă

Cele mai recente rezultate ale studiilor clinice asupra cannabidiolului, ce relevă potenţialul canabisului utilizat în scopuri medicinale, reprezintă "o veste bună pentru unele familii disperate care au copii cu epilepsie severă", a declarat doctor John Anthony Lawson de la Spitalul de pediatrie din Sydney într-un comunicat publicat miercuri.

Lawson este coautor al cercetării care a apărut în publicaţia medicală British Journal of Clinical Pharmacology.

Oamenii de știință au analizat efectele compusului chimic asupra pacienților în cazul cărora crizele nu pot fi ținute sub control cu tratament standard antispasmodic. Potrivit concluziilor, cannabidiolul "ar avea o eficacitate modestă şi ar putea fi adecvat copiilor cu epilepsie severă, însă trebuie acordată atenţie potenţialelor efecte secundare şi interacţiunilor cu alte medicamente", au notat cercetătorii. 

Însă nu există nicio dovadă pe baza căreia medicii să introducă cannabidiolul în rândul medicamentelor antiepileptice şi este importantă continuarea cercetărilor privind efectele sale în cadrul studiilor clinice riguroase, potrivit cercetătorilor. 

Compusul "este un medicament, nu un miracol şi ar trebui tratat ca atare", au precizat oamenii de ştiinţă care au subliniat importanţa investiţiilor în studii clinice şi în cercetări de nivel înalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel