Un neuron, rol cheie în strategiile de adaptare la stres

Georgiana Ioniță / 11 Martie 2020 / 14:08

O echipă de cercetători chinezi a identificat un neuron-cheie care reprezintă baza biologică a strategiilor de adaptare a creierului la stres

 

Oamenii de ştiinţă din China au descoperit că neuronii asociaţi factorului eliberator de corticotropină (CRF) sunt recrutaţi în timpul provocărilor comportamentale, iar manipularea neuronilor CRF motivează alegerea stilurilor de comportament în situaţii care reprezintă o provocare, notează Agerpres.

Echipa de cercetare, condusă de profesor Zhou Jiangning de la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din China, a lucrat opt ani la acest studiu, notează Xinhua.

Cercetătorii au demonstrat că activarea neuronilor CRF promovează comportamente rezistente la stres. În plus, ei au descoperit că o creşterea a activităţii neuronale asociate CRF a condus la rezistenţa durabilă la stresul social repetat.

Studiul poate contribui la dezvoltarea unor noi abordări în tratamentul depresiei majore şi tulburării de stres post-traumatic.

Concluziile cercetării au fost publicate în jurnalul Neuron.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy