Un spital de Psihiatrie din Dolj va redobândi statutul de maximă siguranță

Adisa Codruț / 02 sep 2019 / 15:13
Ministrul Sănătății, în vizită la Spitalul de Psihiatrie Cronici Poiana Mare din județul Dolj
Ministrul Sănătății, în vizită la Spitalul de Psihiatrie Cronici Poiana Mare din județul Dolj

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a vizitat luni, 2 septembrie, Spitalul de Psihiatrie Cronici Poiana Mare din județul Dolj. Unitatea va reprimi statutul de maximă siguranță.

Ministerul Sănătății va reda statutul de maximă siguranță Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare, anunță un comunicat al ministerului de resort. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vizitat luni, 2 septembrie, unitatea medicală.

Potrivit sursei citate, oficialul a declarat: ”Am venit aici să văd condițiile, dar și să discut cu personalul medical. Așa cum știți în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranță, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut și intenționăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiții în infrastructură și suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperișurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitații organizate și așteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranță, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiți pacienții pe Cod Penal”.

Sorina Pintea a mai precizat că a avut ”discuție bună cu personalul medical” și că a abordat ”o problemă discutată și cu reprezentanții comisiei de specialitate, pregătirea asistenților medicali care lucrează în domeniu”. Ministrul a declarat că se va reîntoarce în noiembrie să verifice lucrările de reabilitare, dar și ca să ia parte la o întâlnire regională.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy