Unde te poți infecta cel mai ușor. Medic: oamenii devin neglijenți!

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Pandemie
Pandemie

Locurile în care coronavirusul se răspândește cu rapiditate nu sunt nici școlile și nici birourile. concluzia vine în urma  unui studiu realizat de Centrul Medical al Universității din Mississippi.

Este un an de la declanșarea pandemiei, timp în care autoritățile au limitat călătoriile, întâlnirile publice,au îchis școli, transporturi, totul pentru a bloca răspândirea virusului. 

În ciuda acestor restricții, numărul infecțiilor cu noul coronavirus a continuat să crească. Iar vinovate de acest lucru sunt întâlnirile private, care au loc în apartamente și case, potrivit ABC News.

”Adunările informale ar fi putut juca un rol important în răspândirea bolii, pentru că sunt greu de verificat, iar oamenii sunt mai neglijenți când vine vorba de recomandări privind purtarea măștii și distanțarea socială”, a declarat dr. John Brownstein, colaborator ABC News și epidemiolog la Boston Children's Hospital, care a precizat că 70 la sută dintre persoanele confirmate cu Covid-19 în New York s-au infectat în timpul adunărilor private.

De asemenea, studiul realizat de experții de la Centrul Medical al Universității din Mississippi a arătat că adolescenții și copiii testați pozitiv pentru Covid-19 nu s-au infectat la școală, ci în timpul adunărilor sociale mici, notează digi-world.tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel