Unde uiți să faci curățenie. Zonele pline de praf și bacterii care necesită curățare periodică

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
unde uiti sa faci curatenie foto:freepik@dcstudio
unde uiti sa faci curatenie foto:freepik@dcstudio

Unde uiți să faci curățenie. Care sunt zonele pe care le eviți să le verifici la curățenia generală

Atunci când ne angajăm în activitățile de curățenie, suntem adesea concentrați pe suprafețele mari și vizibile, uitând de anumite colțuri sau zone mai puțin evidente. Însă, aceste locuri uitate pot acumula o cantitate semnificativă de praf și murdărie în timp, având un impact asupra calității generale a aerului din casă și a igienei. Pentru a asigura o curățenie completă și eficientă, este important să acordăm atenție și acestor zone neglijate. 

Vezi și: Probioticele, efecte uimitoare contra intoleranței la gluten. Bilic: A crescut cantitatea de gluten din alimente!

1. Sub mobilier

Atunci când ne uităm sub pat sau canapea, adesea găsim câțiva ”bulgări de praf”, care pot fi ușor capturați cu un aspirator sau o mătură. Dar când te-ai uitat ultima dată la partea de sub mobilier? Poți fi surprins de ceea ce găsești agățat de ramele patului, scaune sau brațele mesei. Folosește un aspirator sau o mătură pentru a îndepărta pânzele de păianjen și ouăle, praful și murdăria.

2. Pereții

Praful și murdăria pot să se lipească și de suprafețele verticale, nu doar de cele orizontale. Deschide draperiile sau jaluzelele și aprinde toate luminile, vei fi surprins cât de "pufoși" pot fi pereții. Dacă ai tapet texturat, probabil că există și mai mult praf ascuns. Începe de sus, folosind o perie care să prindă particulele. Curăță eventualele pete de lângă întrerupătoarele de lumină și mânerele ușilor.

3. Plinte și marginea podelei

O cantitate uimitoare de praf poate să se acumuleze pe aceste mici borduri. În încăperi, precum bucătăriile și băile, unde umiditatea este mai mare, va trebui să ștergi plintele cu o cârpă umedă, deoarece umiditatea poate transforma praful în murdărie care se lipește de suprafață.

4. Uși

În special în sezonul rece, zonele de intrare pot aduna murdărie, nisip și praf. Nu uita să cureți în jurul ușii și să îndepărtezi murdăria adunată sub covor. Folosește un aspirator puternic sau o mătură de exterior pentru a scăpa de toate particulele nedorite.

5. Aparate de bucătărie

În timp ce gătești, poate că nu acorzi atenție detaliilor, precum butoanele cu care interacționezi pe aparatele de bucătărie. Acestea pot acumula murdărie, grăsime și resturi alimentare. De asemenea, în zonele greu accesibile ale ustensilelor de gătit pot fi resturi care pot atrage insecte sau pot devini o sursă de mirosuri neplăcute. De aceea, este important să acorzi atenție curățării lor periodice.

6. Plantele de interior

Indiferent dacă plantele tale de interior sunt reale sau artificiale, ele pot acumula o cantitate uimitoare de praf. Majoritatea plantelor vii pot fi ”spălate” de praf sub jet de apă rece. Dacă sunt prea mari pentru a fi mutate, folosește o cârpă din microfibră sau o perie de unică folosință pentru a șterge fiecare frunză.

Florile conservate sau plantele artificiale ar trebui, de asemenea, curățate. Florile conservate, precum trandafirii, pot fi ușor șterse cu o cârpă din microfibră sau cu o perie de pene. Șterge plantele artificiale sau du-le afară și folosește un uscător de păr reglat pe răcire pentru a îndepărta praful. Pentru a reda strălucirea frunzelor verzi sau a florilor artificiale, așază-le într-o pungă de hârtie împreună cu o cantitate generoasă de sare de masă sau bicarbonat de sodiu. Agită bine punga și o mare parte a murdăriei va rămâne în sarea sau bicarbonatul de sodiu. Termină prin a șterge orice reziduu cu un uscător de păr reglat pe răcire înainte de a le expune, potrivit The Spruce.

Vezi și: Boli diferite la bărbați și femei. Care sunt acestea și de ce un sex este mai predispus decât altul

Curățenia în casă nu se rezumă doar la suprafețele vizibile și ușor accesibile. Locurile uitate pot acumula praf și murdărie în timp, afectând igiena și calitatea aerului din casă. Prin acordarea atenției cuvenite acestor zone și prin curățenia regulată și atentă, poți asigura un mediu mai sănătos și mai plăcut în locuința ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel