Urina de bebeluș, la ce trebuie să fie atenți părinții

Adisa Codruț / 10 noi 2019 / 18:31
Bebeluș
Bebeluș

Medicul Mihai Craiu explică pe Facebook informațiile pe care le dă un simplu examen de urină.

Urină, bebeluș. Pe contul de Facebook al Spitalului Virtual pentru Copii, medicul Mihai Craiu notează informațiile utile pe care le dă un examen de urină la bebeluș.

"Modificările de culoare, de volum sau de miros pot ridica semne de întrebare asupra sănătății unui copil", afirmă specialistul și postează un link spre o știre din webmd, un site medical american.

El detaliază:

"Câteva mesaje extrem de importante.
1. Un copil cu febră mare, dacă nu are nici o altă explicație rezonabilă (boală cu tuse, strănut, diaree, vărsături) ar putea avea infecție urinară. Si aici ne poate ajuta un test urinar simplu, cu așa-numitul dipstick.
2. Un copil mic si sănătos udă scutecul frecvent. Dacă un copil urinează puțin ar putea fi deshidratat sau ar putea avea o boală renală. Ce înseamnă puțin la copil? Sub 1 ml/kg/oră. Adică un copil de 1 an ce are 9 kg ar trebui să urineze cel puțin 45 ml în 5 ore. Dacă e uscat pampersul ce a fost pus în urma cu multe ore trebuie consultat urgent copilul, mai ales dacă pare bolnav.
3. Urina de copil mic este diluată. Aproape ca apa. Dacă e închisă la culoare și pătează scutecul sau dacă miroase anormal vă rog mergeți la urgențe".

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy