Baie bebeluș, cum se face corect. Care este temperatura bună

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș
Bebeluș

Când vine vorba de cum se face corect baie unui nou-născut apar o mulțime de întrebări. Medicii fac câteva recomandări.

Baie, bebeluș. Medici neonatologi de al Spitalul Universitar de Urgență București fac o serie de recomandări tinerilor părinți când vine vorba de baia nou-născutului, o provocare pentru mai toți părinții.

"Cum se spală corect bebelușul? Cât de caldă trebuie să fie apa? Cum se îngrijește corect buricul? Sunt doar câteva aspecte care le dau emoții proaspetelor mămici. Răspunsurile corecte și complete le puteți afla de la medici neonatologi de la Spitalul Universitar de Urgență București, în cadrul cursurilor gratuite de puericultură", se arată într-o postare a unității medicale pe Facebook. La acele cursuri gratuite se explică detaliat cum trebuie îmbăiat bebelușul, cum trebuie atașat corect la sân, dar și cum să procedați în situații precum: înec, febră mare, reflux și regurgitare etc.

Miercuri, 23 octombrie, între orele 13.00-16.00, la etajul 5 al SUUB, tinerii părinți sunt așteptați la un curs despre baia bebelușului.

Medicul Cristina Chiriac, specialist neonatologie, va susține prezentarea pe 23 octombrie, la Școala Părinților de la SUUB, face câteva recomandări. Acestea sunt:

• Nu se încălzește excesiv încăperea unde se spală copilul. Temperatura în cameră trebuie să fie mai mare 1-2 grade față de temperatura din camera unde doarme copilul, astfel încât este necesară o temperatură de 23-25 grade în baie;

• Testarea apei cu cotul nu este precisă. Este util un termometru de baie pus în cadă și temperatura optimă este cuprinsă în intervalul 37-38 grade.

• Nou-născutul poate fi spălat și înainte de căderea buricului (bontului ombilical) cu produse speciale pentru pielea bebelușului fără a-l scufunda în totalitate în cădiță. Se pune apa astfel încât sa nu treacă de nivelul buricului (5- 10 cm). După baie și în timpul zilei buricul se șterge cu alcool sanitar și ulterior cu o compresa uscată;

• Nou-născutul se poate spăla în fiecare seară, dar nu se prelungește mult șederea în baie pentru a nu-l obosi. În cazul copiilor cu pielea uscată cu tendință atopică baia se poate face la două zile și apoi se masează pielea cu loțiuni speciale.

Cei care vor să se înscrie la Proiectul Școala Părinților pot suna la 021.318.05.22, interior 342, de luni până vineri, între orele 9.00-13.00.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel