Alăptare la sân, cum poate îmbăierea nou-născuți crește rata de alăptare

DCMedical Team |
Data publicării:
Orice forma de separare, din orice motiv, intre mama si bebelus e nociva
Orice forma de separare, din orice motiv, intre mama si bebelus e nociva

Laptele matern este considerat cea mai bună sursă de nutriție pentru majoritatea copiilor și poate ajuta la protejarea mamei și a copilului ei împotriva bolilor. O practică standard de zeci de ani de a alăpta nou-născuții în primele câteva ore de la naștere, ar putea fi reconsiderată, după ce un nou studiu clinic a constatat că amânarea primei îmbăieri un nou-născut sănătos cu 12 ore sau mai mult după naștere a crescut rata de alăptare la sân în timpul șederii în spitalula mamei și bebelușului.

Academia Americană de Pediatrie recomandă alăptarea exclusivă timp de aproximativ 6 luni și apoi continuarea alăptării până când copilul are vârsta de 12 luni, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății  extinde până la doi ani această perioadă.

O clinică din Cleveland a efectuat un studiu la 1.000 de perechi sănătoase mame și nou-născuți. 448 de copii au fost îmbăiați la scurt timp după naștere, dar în cazul a 548 de bebeluși a întârziat îmbăierea. Rezultatele au arătat că ratele exclusive de alăptare au crescut de la 59,8% înainte de intervenție la 68,2% dupa intervenție.

Nou-născuții din grupul cu îmbăieri întârziate aveau, de asemenea, o probabilitate mai mare de a avea un plan de hrănire care să fie exclusiv la sân sau cel puțin inclus laptele uman. O explicație oferită de Heather DiCioccio, specialist în dezvoltarea asistenței medicale pentru mamică și copil la Spitalul Cleveland este că lichidul amniotic are un miros similar cu cel al sânului, de aici legătura cu îmbăierea.

DiCioccio atrage atenția asupra câtorva factori cheie în ceea ce privește legătura dintre practica de amânare a primei băi a bebelșului și creșterea ratelor alăptării, timpul petrecut piele-pe-piele între mamă și copil, mirosul (similitudinea mirosului dintre lichidul amniotic și sân și bebelușii care se blochează) și temperatura.

Copiii din grupul celor care au beneficiat de baie cu întârziere au avut mai multe șanse de a avea temperaturi stabile / normalizate după prima baie.

,,Nu au fost la fel de reci ca bebelușii care au fost îmbăiați mai devreme după naștere, așa că s-ar putea să nu fi fost la fel de obosiți. În prezent, politica noastră este să amânăm baia cu cel puțin 12 ore, cu excepția cazului în care mama refuză să aștepte. În acest caz, cerem două ore", a spus DiCioccio. 

 Clinica Cleveland lucrează în prezent pentru a respecta această practică de baie întârziată, informează Eurekalert.org, iar cercetătorii speră ca studiul să stimuleze mai multă cercetare și, în cele din urmă, să schimbe practica la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel