Creier, copil. Care-l dezvoltă mai bine: cititul sau jucăriile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș
Bebeluș

Studiile au arătat că învățarea timpurie pregătește un copil pentru succes. Însă de la ce vârstă ar fi bine să înceapă învățarea?

Creier, copil. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Penn, SUA, susține că învățarea în cazul unui copil ar trebui să înceapă până la vârsta de 2 ani. Pentru această cercetare, părinții au completat sondaje despre câte cuvinte știau copiii lor de 2 ani, iar apoi cercetătorii au verificat 3 ani mai târziu, când copiii lor erau la grădiniță. Copiii cu un vocabular mare aveau mai multe șanse să înceapă grădinița gata să citească și să învețe matematica. S-a dovedit că au acordat mai multă atenție în clasă și s-au comportat mai bine. Acesta este și motivul pentru care unii copii se descurcă mai bine decât alții la școală.

Construirea acestui vocabular provine din interacțiuni foarte timpurii și frecvente cu mama și tata. Este nevoie doar de lucruri simple pentru a angaja copilul, cum ar fi vorbirea și cititul, susțin cercetătorii, potrivit medicalxpress.

Un studiu separat de cel prezentat mai sus, realizat la Universitatea din Iowa, SUA, a descoperit că bebelușii răspund mai mult la citit decât la jucărie sau joc de marionete și, la rândul său, învață mai multe. Un alt factor important pentru dezvoltarea timpurie a copilului este citirea de cărți cu imagini luminoase și propoziții simple, mai degrabă decât cele cu cuvinte unice. Ar fi bine ca părinții să citească astfel încât bebelușul să dezvolte nu numai un vocabular minunat, ci și o dragoste pentru cărțile care îl vor servi bine sau de-a lungul vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel