VACCIN anti-COVID: 40 de centre de vaccinare, numai în București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Primele doze de vaccin anti-COVID sunt așteptate să ajungă în țară în luna ianuarie și vor fi destinate cadrelor medicale. Capitala va avea,de altfel, 40 de centre de vaccinare, ce vor fi amplasate în cele mai mari centre medicale

Punctele în care se vor deschide cele 40 de centre de vaccinare din București au fost stabilite, urmează ca în scurt timp să înceapă pregătirile pentru amenajarea acestora, care ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii decembrie. Aici vor fi vaccinați în primă fază cadrele medicale din unitățile non-COVID, în timp ce cadrele medicale care lucrează în unități COVID se vor vaccina împotriva coronavirusului chiar în unitățile în care lucrează.
Potrivit strategiei de vaccinare, în primele șase luni ale anului viitor, ar urmă să se imunizeze 13 milioane de persoane. Reprezentanții campaniei de vaccinare spun că dacă se va atinge această cifra, cel mai probabil ne vom putea întoarce la o viață normală în vara anului viitor.
Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă și susțin că dacă nu se va vaccina 70-80% din populație, pandemia va persista încă doi sau trei ani. Asta în condițiile în care, în momentul de față, medicii de familie spun că doar 20-30% din populație este pregătită să se vaccineze. Populația generală ar urmă să se vaccineze cel mai devreme anul viitor în luna aprilie.

11 milioane de doze, pentru România

"La sfârșit de prima săptămâna sau începutul celei de-a două săptămâni din luna ianuarie vom avea prima tranșă de vaccinuri de la o companie care va primi aprobare. Cel mai probabil vom vorbi de compania BioNTech. Este obligatoriu să fim pregătiți cu centrele de vaccinare, cel puțin cele destinate personalului medical.
În momentul de față am identificat toate spitalele și unitățile sanitare în care se vor organiza aceste centre. 11 milioane de vaccinuri este cantitatea contractată de România în cadrul acelui contract încheiat cu Comisia Europeană. Dacă vom avea nevoie de mai multe doze, cu siguranță se pot solicita mai multe doze." a declarat pentru Antena3, Dr. Valeriu Gheorghiţă, medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel