Vaccin antigripal: peste un sfert din cadrele medicale din Alba s-au imunizat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Peste 26% dintre cadrele medicale din Alba au fost imunizate până acum. Mai bine de un sfert din dozele de vaccin au fost utilizate până la începutul lunii octombrie.

Peste un sfert din dozele de vaccin antigripal primite la mijlocul lunii septembrie pentru imunizarea medicilor, asistenţilor medicali şi personalului auxiliar de la spitalele din Alba au fost administrate până la începutul lunii octombrie, potrivit unei informări ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, scrie agerpres.ro.

„Judeţul Alba a primit, de la Ministerul Sănătăţii, la mijlocul lunii septembrie, prima tranşă de vaccin antigripal, 1.100 de doze, care sunt destinate pentru imunizarea medicilor, asistenţilor medicali şi personalului auxiliar de la toate unităţile sanitare cu paturi din judeţ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Orăşenesc Abrud, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Câmpeni, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud şi Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, respectiv pentru personalul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.  Acestea au fost repartizate, iar până în prezent au fost administrate peste 290 de doze”, se arată în răspunsul transmis, vineri, de către DSP Alba, care a menţionat că centralizarea datelor are loc în fiecare zi de marţi.

Acest lucru înseamnă că au fost imunizate până acum puţin peste 26% dintre cadrele medicale menţionate.

Potrivit DSP, judeţul Alba va mai primi alte trei tranşe, a câte 11.010 de doze, 11.010 de doze şi 9.910 de doze, pe care le va distribui medicilor de familie pentru imunizarea populaţiei, ceea ce înseamnă în total 31.930 de doze.

De menţionat că numărul de doze solicitate de către DSP, în urma catagrafiilor efectuate de către medicii de familie şi reprezentanţii unităţilor publice sanitare, a fost mult mai mare, respectiv 46.531, pentru grupele la risc.

Anul trecut, judeţul Alba a primit 28.400 de doze de vaccin antigripal, toate fiind administrate, mai precizează DSP Alba. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel