Vaccinare împotriva COVID. Andrei Baciu: trebuie să creștem ritmul de imunizare

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că vor fi modificări în platforma de vaccinare împotriva COVID. 

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a participat alături de premierul Florin Cîţu, și de președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghita, la discuții cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și cei ai asociațiilor de pacienți.

”Tema principală a acestor discuții a fost legată de campania de vaccinare. Cu toții am fost de acord că trebuie să creștem ritmul de imunizare. În același timp, ne interesează să găsim cele mai bune soluții, astfel încât pacienții cu boli cronice să aibă parte de toate serviciile medicale de care au nevoie.

În plus, trebuie să continuăm imunizarea acestor persoane și în acest fel să reducem cât mai mult îmbolnăvirile cu SARS-COV2. Au fost discuții importante și mă bucur că am reușit să punem pe hârtie și câteva idei importante: Vom opera o nouă modificare în platforma #RoVaccinare: nu va mai fi limitat numărul de persoane înregistrate de către aparținători.

În acest fel, oricine are acces la un calculator sau telefon poate ajuta o altă persoană să se înscrie pentru vaccinare în platforma informatică. În prezent, o persoană poate programa în sistem maximum nouă persoane; Analizăm propunerea privind programarea pentru imunizare direct în centrele de vaccinare. Împreună trebuie să găsim soluții și pentru cei care nu au acces la tehnologie, iar aceasta ar putea fi o variantă prin care să îi ajutăm și pe românii care vor să se vaccineze, dar care nu se descurcă în platforma informatică. Este important să continuăm să le explicăm celor din jurul nostru cât de importantă este vaccinarea! Mulțumesc reprezentanților organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor de pacienți pentru efortul pe care îl depun ca cetățenii să fie informați corect despre beneficiile serurilor anti-covid. Trebuie să luptăm împreună pentru a reveni la normalitate!”, notează Andrei Baciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel