Noi paturi ATI COVID în spitale din București. Andrei Baciu: e esențial ca pacienții cu forme severe să nu mai aștepte în UPU

DCMedical Team |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a precizat vineri, 16 aprilie, că s-au mai găsit paturi la ATI pentru bolnavii COVID în spitalele din București. 

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că a vizitat vineri, 16 aprilie, patru spitale din București și a discutat cu mai mulți manageri despre situația actuală și cum pot fi crescute numărul de paturi din secțiile ATI.

”Este esențial ca pacienții cu forme severe să nu mai aștepte în Unitățile de Primiri Urgențe, ci să beneficieze de tratament corespunzător, în funcție de gravitatea bolii. În urma acestor vizite și după discuțiile cu managerii spitalelor unde sunt îngrijiți pacienții COVID-19, am găsit câteva soluții pentru a trece peste această perioada dificilă.

De astăzi sunt operaționale încă 12 paturi ATI (9 în Constanța, 2 la Spitalul Sfântul Ioan din București și 1 pat la Spitalul din Bolintin Vale).

La Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" vor fi operaționale suplimentar încă 20 de paturi ATI, iar doi medici radiologi au fost transferați de la Spitalul Colentina pentru a-i ajuta pe colegii lor. Tot aici vom avea un nou centru de evaluare a pacienților, astfel încât să reducem presiunea din UPU.

Zilele următoare vor fi operaționale încă 4 paturi de terapie acută (Spitalul Cantacuzino din București). Important este că medicii, managerii de spitale și reprezentanții autorităților locale sunt extrem de implicați și fac eforturi uriașe pentru îngrijirea pacienților.

În scurt timp, la Spitalul Bagdasar Arseni, va fi gata o nouă unitate de primiri urgențe foarte modernă, cu 27 de paturi, construită cu sprijinul autorităților locale. În acest fel va fi degrevată sarcina din UPU.

La nivelul întregii țări au mai fost identificate încă 73 de paturi ATI și alte 14 paturi de terapie acută. Lucrăm ca ele să fie operaționalizate în cel mai scurt timp posibil. În tot acest timp, capacitatea de vaccinare a crescut considerabil și am depășit 80.000 de doze într-o singură zi. Până în acest moment, în România, au fost administrate peste 4.000.000 de doze de vaccin anti-covid, la 2,5 milioane de persoane”, scrie Andrei Baciu, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel