Vaccinare împotriva COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: nu cunoaștem adevărata frecvență a reacțiilor adverse

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, susține că ”fiecare cetățean va primi un SMS pentru a completa raportarea unei eventuale reacții adverse”. 

Doctorul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID, susține că, la ora actuală, nu se raportează toate reacțiile adverse înregistrate în urma imunizării.

”Am și luat în calcul acest aspect, de a trimite prin SMS tuturor persoanelor vaccinate un link, însă aici ne vom lovi de aceleași limitări, legate de accesul în special al persoanelor vârstnice la o tehnologie smartphone sau orice alt tip de device. Dar cu siguranță vom crește numărul celor care raportează reacții și vom avea o imagine mai clară, este adevărat. (...) Fișa în sine este destul de elaborată, într-adevăr, însă pentru a putea investiga ulterior acea reacție adversă, să putem face niște corelații cu tipul de vaccin, cu lotul, se cer destul de multe detalii despre acea reacție adversă. În câteva săptămâni, la câteva zile după vaccin, fiecare cetățean va primi un SMS pentru a completa, dacă e cazul, raportarea unei eventuale reacții adverse” a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel