Vaccinare împotriva COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: sperăm după jumătatea lui februarie să crească disponibilitatea dozelor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță a vorbit despre intrarea pe piață a noi vaccinuri împotriva infecției COVID.

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat că se așteaptă ca, la finele lui ianuarie, AstraZeneca să primească autorizație de punere pe piață, fapt care ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

”Noi ne așteptăm ca la finele acestei luni AstraZeneca să primească autorizare de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentului. Dacă intră în derulare calendarul de livrare, noi sperăm undeva după jumătatea lui februarie, ar crește semnificativ disponibilitatea dozelor. Asta se va vedea în numărul de persoane vaccinate.

Comisia Europeană a încheiat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, care mai pot fi suplimentate cu încă 100 de milioane. (...). Nu avem un calendar oficial, dar când vom avea acces la aceste date, după ce se va obține autorizarea, vom putea reface toate estimările legate de ritmul vaccinare”, a afirmat declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel