Dr Valeriu Gheorghiţă, despre decesele din Norvegia: Vaccinul COVID nu previne decesul din alte cauze

Adisa Codruț |
Data publicării:
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare

Șeful Comitetului de coordonare a campaniei naționale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiţă, a explicat că vaccinul COVID-19 nu previne moartea din alte cauze, cu referire la decesele din căminele de bătrâni din Norvegia. 

Dr  Valeriu Gheorghiță spune că în acest moment nu există niciun semnal privind o relație de cauzalitate între vaccinul COVID-19 și acele decese, o analiză realizată de autoritățile norvegiene fiind în curs.

„Pot să vă spun că în Norvegia, zilnic, în centrele rezidențiale se înregistrează, din nefericire, circa 400 de decese la această categorie de persoane extrem de fragile, persoane cu vârstă de peste 80 de ani, persoane cu boli terminale. Trebuie să reamintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 previne îmbolnăvirea prin COVID-19 și nu previne, din păcate, decesul prin alte cauze, prin alte boli”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

El a adăugat că, la nivel european, zilnic, se înregistrează peste 12.000 de decese în astfel de centre medico-sociale.

„Asocierea întâmplătoare (...) între momentul vaccinării și instalarea decesului din alte cauze medicale poate să ridice această suspiciune pe care și colegii din Norvegia au ridicat-o. Este o analiză în curs, însă la acest moment nu există semnal sau vreun semnal că ar exista o relație de cauzalitate între vaccinare, respectiv instalarea acelor decese. Și vă dau o situație ipotetică: o persoană se poate vaccina și peste două zile, indiferent de vârsta ei, poate să aibă un accident rutier și să-și piardă viața. Nu înseamnă că s-a întâmplat din cauza acelui vaccin. Din păcate, sunt boli terminale, sunt boli foarte grave, care practic au parcursul lor natural, care este puțin influențat sau mai puțin influențat de actul medical propriu-zis. Din acest punct de vedere, nu s-a stabilit la acest moment o relație de cauzalitate. Vom aștepta rezultatele din Norvegia și, în momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranță, ele vor fi cunoscute și de noi și de opinia publică. Dar, repet, nu avem semnale de existența unei relații de cauzalitate”, a precizat Gheorghiță, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel