Vaccinarea antirujeolică, legea care o face obligatorie din martie 2020

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Autoritățile germane au aprobat joi, 14 noiembrie, o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli.

Vaccinarea antirujeolică. Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a aprobat joi o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli începând de la 1 martie 2020, transmite dpa, citat de Agerpres. Proiectul de lege a fost aprobat cu 459 de voturi pentru, 89 împotrivă şi 105 abţineri. Legea îi va obliga pe părinţi ca, la înscrierea copiilor lor la o nouă grădiniţă sau şcoală, să facă dovada că aceştia au fost vaccinaţi antirujeolic. În caz contrar, amenda poate ajunge la 2.500 de euro.

Pentru copiii care sunt înscrişi deja la grădiniţă sau şcoală, această dovadă va trebui făcută până la 31 iulie 2021. 'Protecţia împotriva rujeolei înseamnă protecţia copilului', a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. El a menţionat că prevederile legii li se vor aplica şi tuturor angajaţilor din grădiniţe, şcoli, unităţi medicale şi centre de cazare pentru solicitanţi de azil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel