Vaccinarea antirujeolică, legea care o face obligatorie din martie 2020

Adisa Codruț / 14 noi 2019 / 20:38
Vaccinarea
Vaccinarea

Autoritățile germane au aprobat joi, 14 noiembrie, o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli.

Vaccinarea antirujeolică. Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a aprobat joi o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli începând de la 1 martie 2020, transmite dpa, citat de Agerpres. Proiectul de lege a fost aprobat cu 459 de voturi pentru, 89 împotrivă şi 105 abţineri. Legea îi va obliga pe părinţi ca, la înscrierea copiilor lor la o nouă grădiniţă sau şcoală, să facă dovada că aceştia au fost vaccinaţi antirujeolic. În caz contrar, amenda poate ajunge la 2.500 de euro.

Pentru copiii care sunt înscrişi deja la grădiniţă sau şcoală, această dovadă va trebui făcută până la 31 iulie 2021. 'Protecţia împotriva rujeolei înseamnă protecţia copilului', a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. El a menţionat că prevederile legii li se vor aplica şi tuturor angajaţilor din grădiniţe, şcoli, unităţi medicale şi centre de cazare pentru solicitanţi de azil.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy