Asociația Pro Imunizare: Singura metodă de prevenire a gripei este vaccinarea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Președintele Asociației Pro Imunizare, Alexis Cochino, a transmis joi, 24 octombrie, un mesaj prin care militează pentru vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților.

Asociația Pro Imunizare. Prin campania sa pro vaccinare, Asociația Pro Imunizare și-a propus să le spună părinților și publicului despre gripă și beneficiile vaccinării antigripale asupra sănătății copiilor și adolescenților. Reprezentanții Asociației subliniază, într-un comunicat, că oricine se poate infecta cu virus gripal, dar rata infecțiilor este extrem de ridicată în rândul copiilor, peste 20-30% anual. Acesta este și mesajul transmis joi, 24 octombrie, într-o conferință de presă la Ploiești, la care a participat și primarul orașului, Adrian Dobre, pe lângă reprezentanți ai autorităților locale cu atribuții în domeniile sănătății și educației.

"Sunt multe aspecte de care trebuie ținut cont atunci când vorbim despre imunitate, mai ales în cazul adolescenților și a copiilor. Singura metodă activă, eficientă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea antigripală, iar în România avem acum produse vaccinale tetravalente așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății, cu toate formele de administrare ale vaccinului gripal destinat copiilor și adolescenților: noutatea sezonului, vaccinul intranazal, și vaccinul injectabil", a declarat dr. Alexis Cochino, președintele Asociației Pro Imunizare.

Vaccinarea adolescenților și copiilor este mereu ferm recomandată de specialiștii în domeniul sănătății deoarece reprezintă o categorie de populație extrem de vulnerabilă.

Asociația Pro Imunizare. Concluziile conferinței

Cei care au luat parte la eveniment au discutat despre metodele de protejare a comunităților locale împotriva gripei. Concluzia unanimă a fost exprimată de liderul Asociației Pro Imunizare. O altă dovadă este declarația făcută de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre:

„Prevenția este un lucru foarte bun, iar atunci când vorbim de categorii de persoane extrem de vulnerabile, pe de-o parte vorbim de persoanele vârstnice dar vorbim și despre copii și elevi, în cazul cărora decizia este la nivelul părinților. Să nu uităm un aspect – copiii sunt în colectivitate, fie că vorbim de creșă, grădiniță, școli sau liceu. Sunt în colectivități unde propagarea acestui fenomen poate fi mult mai mare. Cu toate eforturile pe care noi, ca autorități, le facem, ca de exemplu măsurile de igienizare, totuși acest risc persistă și atunci rugămintea e ca părinții, profesorii, și formatorii de opinie din zona aceasta să achieseze la ideea de prevenție. Prevenția e mult mai bună pentru copii dar și dacă vorbim de costuri, prevenția este mult mai puțin costisitoare".

Gripa în cifre

Gripa este o boală respiratorie infecțioasă, acută care se poate răspândi rapid şi este determinată de tipuri diferite de tuplini virale, care se schimbă în fiecare an.

În ţările UE, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) estimează că între 15.000 şi 70.000 de oameni mor în fiecare an din cauza complicaţiilor gripei.

În România, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat pentru sezonul 2018/2019: 199 de decese; 23.727 cazuri clinice compatibile cu gripa (ILI), de 2.1 ori mai multe comparativ cu cele din sezonul precedent (11.527); 606 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), de 1,2 ori mai multe faţă de sezonul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel