Vaccinarea ar putea aduce redeschiderea școlilor: când ar fi posibil

Angela Sabău / 20 dec 2020 / 15:50
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Campania de vaccinare care se va desfășura și în România ar putea aduce redeschiderea școlilor, cel puțin asta susțin specialiștii, care au și preconizat când va fi posibil asta.

Redeschiderea școlilor ar putea avea o strânsă legătură cu vaccinarea, potrivit coordonatorului Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea col. dr. Valeriu Gheorghiță. El arată că la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc, iar acesta ar putea fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic. 
„Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie - început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale", a spus col. dr. Gheorghiță.
Școala se desfășoară doar în mediul online, în toată țara, în acest moment, din cauza pandemiei creată de noul coronavirus.
Potrivit datelor de până acum, primii vaccinați vor fi cei care lucrează în sănătate, cadre medicale, iar apoi, în eșalonul al doilea, vor putea fi vaccinate celelalte categorii de persoane, estimându-se că până în primăvară să poată fi vaccinați toți. 
Se estimează că pe 27 decembrie va putea fi vaccinat primul român, moment ce va fi transmis în direct de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a mai declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.
"Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. (...) Oamenii vor vedea o speranță care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate și la viața noastră (...) și ne dorim ca acele materiale și acele imagine să fie una de normalitate", a spus colonelul dr. Gheorghiță la Antena 3. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy