Vaccinarea prin centre mobile începe din 20 aprilie. Dr Valeriu Gheorghiță: într-o primă etapă vor fi 20

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID a declarat că imunizarea prin centre mobile va începe din 20 aprilie.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat marți, 6 aprilie, într-o conferință de presă, că imunizarea prin centrele mobile va începe din 20 aprilie și se vor folosi seruri de la Johnson%Johnson.

”Pe 20 aprilie ne dorim demararea vaccinărilor cu centrele mobile de vaccinare. Într-o primă etapă vor fi pregătite circa 20 de centre mobile de vaccinare. Ele sunt distribuite la nivel național, vor fi coordonate de către Comitetul Județean pentru Conducerea, Coordonarea Intervenției în legătură cu spitalele militare pentru ca toate aceste 20 de centre mobile de vaccinare sunt operaționalizate cu resurse umane de la Ministerul Apărării Naționale. Aceste centre vor deservi populația din localități rurale care nu are acces în momentul de față la vaccinare și care nu are medici de familie. 

Pentru aceste centre de vaccinare se va aloca cu prioritate vaccin de la Johnson&Johnson tocmai pentru a facilita procesul de vaccinare care știm se face într-o singură doză”, a declarat Medicul Valeriu Gheorghiță. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel