Vaccinul american anti-COVID a început să sosească în Europa

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Vaccinul anti-COVID produs de americani a început să fie adus în Europa. Primele curse charter ale companiei United Airlines au început să ajungă pe continent, unde dozele sunt depozitate în centre speciale.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au început să ajungă în Europa, din SUA și ar putea fi livrate în statele Uniunii Europene la jumătatea lunii viitoare, după ce produsul Pfizer - BioNTech va fi aprobat de organismul european de omologare în procedură de urgenţă.
Vaccinul este transportat în containere speciale, care asigură o temperatură de -75 grade Celsius.
Vaccinul produs de compania americană Pfizer în colaborare cu germanii de la BioNTech are o eficienţă de 95% dovedită prin studii clinice.
Din totalul dozelor de vaccin anti-COVID care sunt aduse, pe bază de contract, în Uniunea Europeană în fiecare lună România va primi 4,6%. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că această proporţie asigură, în timp, vaccinarea tuturor românilor, potrivit Antena 3.
În acest moment, sunt 6 vaccinuri în procedură de autorizare în U.E.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel