Vaccinul anti COVID de la AstraZeneca – Oxford, posibil aprobat până la sfârșitul lunii

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca

O decizie EMA (Asociația Europeană a Medicamentului) asupra vaccinului AstraZeneca – Oxford contra COVID-19 este 'posibilă' la sfârșitul lunii ianuarie. Dacă va fi aprobat, va fi al treilea vaccin disponibil în Uniunea Europeană. Conform contractului, compania farmaceutică ar urma să furnizeze țărilor UE 300 de milioane de doze.

Directorul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și-a exprimat vineri speranța că o decizie cu privire la autorizarea celui de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 în cadrul Uniunii Europene ar putea fi luată de către autoritatea de reglementare la sfârșitul lunii ianuarie.

Se așteaptă ca, săptămâna viitoare, producătorul AstraZeneca/Oxford să depună o cerere pentru o autorizare condiționată a vaccinului său împotriva COVID-19, a indicat vineri directorul EMA, Emer Cooke, într-o conferință la Amsterdam, unde se află sediul agenției.

O decizie privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârșitul lunii ianuarie, a adăugat șeful EMA, în condițiile în care agenția se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranța limitării propagării pandemiei.

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate.

Primul contract semnat anul trecut cu o companie farmaceutică pentru un vaccin contra COVID-19 a fost cu AstraZeneca.

Contractul semnat la 27 august 2020 presupune livrarea a 300 de milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca, cu opțiunea de a achiziționa suplimentar încă 100 de milioane de doze, care să fie distribuite proporțional cu populația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel