Vaccinul, cheia pentru sănătate. Adrian Marinescu: E vorba de protecție individuală

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
vaccinul - FOTO: Freepik@dikushin
vaccinul - FOTO: Freepik@dikushin

Vaccinul este esențial pentru a ne feri de anumite boli. Indiferent că vorbim de vaccinarea copiilor sau de vaccinarea gripală sau COVID, acesta poate salva vieți.

Vaccinul poate salva vieți. De curând, Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică Strategia Națională de Vaccinare. Prezenta strategie are ca viziune atingerea beneficiilor maxime ale vaccinării în România, prin asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populației, astfel încât oricine, oricând și la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăți și a stării sale de bine.

Documentul a stârnit îndelungi controverse. Numai că medicii susțin că vaccinul este cheia pe care o avem la îndemână pentru a ne proteja sănătatea. 

Vaccinul, cheia pentru sănătate

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a vorbit în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News despre importanța vaccinării.

”Nu trebuie să plecăm de la ideea că dacă nu avem multe cazuri grave, nu trebuie să mă vaccinez. E vorba de protecție individuală. Nu mai contează partea de statistică. 

Poți să mori de rujeolă, poți să ai complicații, poate să fie o evoluție prelungită. Nu își dorește ca cel mic să ajungă la lucruri extrem de complicate. Este de neconceput ca o persoană în vârstă, cu boli cronice, să nu se vaccineze împotriva pneumococului. Are șanse foarte mari să facă o pneumonie severă, care să evolueze prost.

Acoperirea vaccinală este extrem de mică. La pneumococ, în cazul celor cu factor de risc, ar trebui să avem o rată de vaccinare de 75%. În mediul rural, procentul este extrem de mic. Și acei oameni pot să facă o gripă suprainfectată cu pneumococ, ori o pneumonie, ori infecție generalizată. 

Este interesant că toată lumea are date, dar opinia publică nu le ia în calcul. Procentul celor vaccinați din terapie intensivă cu schema completă este extrem de mic.

Cei care s-au vaccinat au avut o probabilitate mult mai mică de a face o formă severă”, a spus dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a vorbit în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel